Parlament nou, aceleasi figuri. Nicolae Banicioiu, Rovana Plumb si Ecaterina Andronescu revin la putere
Noul Parlament va fi populat de figuri noi ,dar mai ales de demnitari pe care i-am mai vazut perindandu-se prin guverne si foste legislaturi.
Cei aflati la primul mandat au fie atuul tineretii, fie cariere remarcabile. De cealalta parte, sunt politicieni cu state vechi pe holurile Palatului Parlamentului si cu un trecut controversat.
Social democratii vor ocupa cele mai multe locuri in Senat si Camera Deputatilor, iar alesii, in marea lor majoritate sunt deja cunoscuti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Multi dintre ministrii cabinetului Ponta, care au facut un pas inapoi dupa tragedia de la Colectiv, vor trece iar pragul Parlamentului, in frunte cu fostul premier care a candidat in Gorj.
Este vorba despre fostul ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu, care a candidat la Iasi dar si de fostul sef de la Fonduri Europene Eugen Teodorovici plasat pe listele de la Tulcea.
Nu au ratat un mandat nici fostul ministru al Muncii Rovana Plumb, care a candidat in Dambovita si nici Olguta Vasilescu, primarita Craiovei, suspectata de DNA de fapte de coruptie.
La Senat, unde a fost prima pe lista din Bucuresti, ne vom reintalni cu fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.
Liberalii vin in actualul Legislativ cu mai multe figuri noi, reusind sa aiba in randurile lor cel mai tanar si cel mai varstnic dintre parlamentari. Mara Mareș, de 24 de ani a candidat pe listele PNL din Brasov. Tanara, fiica unui consilier județean, a studiat la Londra de la 16 ani si este specialist in Politici Publice Europene.
Decanul Parlamentului, care a fost primul pe lista PNL dar la Senat este celebrul neurochirurg Leon Danaila, in varsta de 83 de ani.
Uniunea Salvati Romania vine cu forte proaspete. Alesii USR nu au multa experienta politica iar cei care i-au votat si-au dorit acest lucru.
Primii pe lista pentru Camera, din partea Bucurestiului, au fost Nicusor Dan si Fostul ministru al Fondurilor Europene in guvernul Ciolos, Cristian Ghinea.
Si la Senat USR a deschis lista cu un fost ministru in cabinetul Ciolos, profesorul universitar Vlad Alexandrescu, cel care a condus Cultura si care a demisionat in urma scandalului de la Opera Naţională.
Partidul Miscarea Populara intra pentru prima data in Parlament avandu-l ca deschizator de lista la Senat pe fostul presedinte Traian Basescu, care a ales sa faca opozitie social democratilor, desi nu demult parea hotarat sa petreaca mai mult timp cu nepotii. Coleg ii va fi la Camera fostul ziarist Robert Turcescu, intrat acum in Parlament pe listele PMP de la Constanta.
Alegerile de ieri au venit cu rezultate nedorite pentru alti politicieni. Fostul liberal Theodor Paleologu, acum candidat independent, a primit cele mai multe voturi în Bucureşti, peste 8 mii, dar nu a obtinut un mandat. Sustine ca nu a reusit sa se faca destul de cunoscut electoratului si pentru ca a cheltuit foarte puţini bani în campania electorală.
Elena Udrea a pierdut si ea fotoliul de deputat adunand doar 3 mii de voturi, dupa ce a candidat ca independent. Este convinsa ca imaginea sa a avut de suferit din cauza numeroaselor dosare instrumentate de DNA. Dezamagita a anuntat ca se retrage din politica.
In aceeasi situatie neplacuta este si fostul deputat Remus Cernea, care s-a remarcat prin initiativele legislative non-conformiste. Cernea a convins doar 4 mii de romani sa ii fie alaturi.
Sursa: Pro TV
Etichete: USR, PSD, PNL, Parlament, pmp, alegeri parlamentare,
Dată publicare:
12-12-2016 19:24