Rezultate alegeri parlamentare. Ce au facut Udrea, Becali, Blaga, MRU, Anastase, Dan Diaconescu

Gigi Becali, Elena Udrea, Dan Diaconescu, Mihai Razvan Ungureanu - COVER

Gigi Becali, Elena Udrea, Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu, Calin Popescu Tariceanu, Dan Diaconescu - sunt doar cateva dintre "vedetele" politice care au candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. 

Vezi aici rezultatele de la alegerile parlamentare 2012.

PONTA L-A INVINS PE DAN DIACONESCU

De departe, cea mai urmarita "lupta" electorala a fost cea din Gorj, unde Victor Ponta s-a confruntat cu Dan Diaconescu si a castigat, conform Gandul.info 68%, in timp ce Dan Diaconescu ar fi inregistrat la exit poll 29%.

UDREA: "SUNT DEPUTAT DE ROMAN SI ION CREANGA"

Citește și
vot
Alegeri parlamentare 2012. Prezenta la vot ora 21:00
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, duminica noaptea, ca este deputat de Roman si Ion Creanga pentru urmatorii patru ani. Udrea a spus, la Roman, ca acest colegiu, in care ea a candidat, "nu s-a inchis" si ca ea va fi deputat inca patru ani.

Conform Elenei Udrea, contracandidatul sau de la USL a obtinut aproape 13.000 de voturi, in timp ce ea a obtinut aproximativ 12.000 din voturi. "Sunt deputat de Roman si Ion Creanga pentru urmatorii patru ani", a sustinut Udrea. Din partea USL, in acest colegiu a candidat Liviu Bratescu.

Vicepresedintele PSD Ioan Chelaru a declarat, duminica seara, pentru Mediafax ca Elena Udrea, candidat in colegiul Roman pentru Camera Deputatilor, se afla pe locul al doilea, dupa candidatul USL Liviu Bratescu, cotat cu 48,4%.

DRAGNEA: "USL A CASTIGAT CU PESTE 50% IN COLEGIUL LUI BLAGA"

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica noaptea, ca, din numaratoarea paralela a USL, in colegiul liderului PDL Vasile Blaga Uniunea a castigat cu peste 50%, Blaga fiind la egalitate, pe locul doi, cu candidatul PPDD.

"In colegiul domnului Blaga, mandatul e inchis de USL cu peste 50%. Domnul Blaga si Mataca de la PP-DD sunt aproape la egalitate. Acum domnul Blaga e pe locul doi, cu 20,6%, si 19,2% cel de la PP-DD, dar acum se numara in continuare", a spus Dragnea.

Rezultate partiale BEJ: Mihai Razvan Ungureanu se afla pe locul al doilea

 Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu se afla pe locul al doilea in privinta voturilor obtinute in Colegiul senatorial 1 Arad, obtinand 33,6 la suta din voturi, in timp ce contracandidatul USL Ovidiu Marian a primit 45,8 procente, conform rezultatelor partiale date publicitatii de BEJ.

Potrivit Biroului Electoral Judetean (BEJ) Arad, la ora 7.00 in judet erau numarate voturile pentru Senat din 168 de sectii din cele 439, respectiv 38,2 la suta. In Colegiul Senatorial 1, pe primul loc se afla, conform rezultatelor partiale, Ovidiu Marian (USL), cu 45,89 la suta, urmat de fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, care a obtinut 33,6 procente. In acest colegiu, au fost numarate voturile din 50,4 la suta dintre sectii.

In Colegiul senatorial 3, unde au fost numarate voturile din 54 la suta dintre sectii, Dorel Popa (USL) conduce cu 44,3 la suta in fata lui Traian Igas (ARD), are a obtinut 28,4 la suta din voturi.

USL a obtinut, in judetul Arad, 40,11 la suta din voturile pentru Senat, iar ARD - 30,07, conform rezultatelor partiale furnizate de BEJ. In judetul Arad, prezenta la alegerile parlamentare de duminica a fost de 35,28 %, fiind una dintre cele mai scazute din tara.

ROBERTA ANASTASE A PIERDUT IN FATA LUI PAUL DUMBRAVANU

Candidatul USL Paul Dumbravanu a castigat alegerile in Colegiul uninominal 11 Ploiesti Vest, obtinand peste 52 la suta si invingand-o astfel pe Roberta Anastase, conform datelor furnizate de co-presedintele USL Prahova, Mircea Rosca.

Presedintele PNL Prahova, Mircea Rosca, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca Paul Dumbravanu, candidatul USL in Colegiul uninominal 11 a invins-o pe Roberta Anatase inchizand colegiul, conform Mediafax.

Potrivit lui Mircea Rosca, numaratoarea paralela a USL arata ca Paul Dumbravanu are 52,4 la suta, in conditiile in care mai sunt de numarat voturile din patru sectii. "Nimic nu se mai poate intampla pe acest colegiu. Toti candidatii PNL au inchis colegiile", a spus Mircea Rosca.

Informatia a fost confirmata de seful campaniei electorale a USL Ploiesti, Iulian Badescu, acesta aratand ca Paul Dumbravanu are 52 la suta din voturi.

Badescu a aratat ca Roberta Anastase are sansa de a intra in Parlament daca se situeaza printre primii trei candidati in colegii de deputat din Prahova din partea ARD ca numar de voturi.

Raluca Turcan ar obtine mandatul de deputat la Sibiu, de pe locul al doilea - numaratoare paralela

 Conform numaratorii paralele a ARD, vicepresedintele PDL Raluca Turcan ar obtine mandatul de deputat, de pe locul al doilea, in colegiul 2 din Sibiu pentru Camera Deputatilor.

Astfel, colegiul 2 pentru Camera Deputatilor din Sibiu nu a fost inchis, candidatul USL Florin Orlatan obtinand 48% din voturi, iar Raluca Turcan (ARD) - 26,3% din voturi.

In judetul Sibiu, USL ar fi castigat cu peste 50% din voturi patru din cele sase colegii de deputat, iar la redistribuire un mandat de deputat va reveni vicepresedintelui PDL Raluca Turcan.

USL a inchis toate cele zece colegii de parlamentari din judetul Vaslui; Cristian Boureanu pierde

 Potrivit datelor centralizate prin sistemul SMS de catre staff-ul de campanie al PSD Vaslui, USL a inchis toate cele zece colegii de parlamentari, sapte de deputati si trei de senatori. Astfel, judetul Vaslui va fi reprezentat in Parlament de cinci deputati PSD, respectiv Victor Cristea, Adrian Solomon, Ana Birchall, Toader Dima, Irinel Stativa, si doi deputati PNL, respectiv Dan Bordeianu si Florin Ciurariu, precum si de doi senatori PSD, Gabriela Cretu si Doina Silistru, si unul PNL, respectiv Nelu Tataru.

In toate cele zece colegii, USL a obtinut, potrivit numararii a peste 75 la suta din totalul sectiilor de votare, 65 la suta din optiunile electoratului. Practic, in niciunul dintre colegii USL nu a obtinut sub 55 la suta din numarul total de voturi.

Marii perdanti ai alegerilor din judetul Vaslui sunt vicepresedintele PDL Cristian Boureanu si presedintele organizatiei judetene Vaslui a PDL, Dan Marian, ambii aflati la finalul a doua mandate de deputati. "Chiar daca suntem cu mult peste media pe tara pe zona Husi, cu 25-30 la suta din voturi, pe mine personal ma nemultumeste profund rezultatul obtinut", a declarat, luni dimineata, vicepresedintele PDL Cristian Boureanu.

Mures: Laszlo Borbely obtine un nou mandat de deputat cu 88 % din voturi - numaratoare paralela partiala

 Vicepresedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a obtinut 88%din voturi in Colegiul 5 pentru Camera Deputatilor din Mures, castigand un nou mandat, iar contracandidatul sau de la PPMT, Laszlo Gyorgy, a obtinut circa 10%, potrivit numaratorii paralele partiale a Uniunii.

Brassai Zsombor, care se ocupa de numaratoarea paralela din partea UDMR Mures, a precizat ca in Colegiul 5 pentru Camera Deputatilor, cel din zona Sovata, unde populatia maghiara este majoritara, s-au centralizat peste 70 la suta din voturi.

Brassai a aratat ca, in acest colegiu, vicepresedintele politic al UDMR, deputatul Borbely Laszlo, conduce cu 88 la suta in cursa pentru Camera Deputatilor, in timp ce contracandidatul sau de la PPMT, Laszlo Gyorgy, are circa zece procente. Potrivit lui Brassai, in aceeasi proportie s-au centralizat voturile si in Colegiul 3 pentru Camera Deputatilor, unde presedintele UDMR Mures, Kelemen Attila, a obtinut 70 la suta din voturi, din datele centralizate.

La inceputul lunii aprilie, DNA a sesizat procurorul general sa solicite Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii de urmarire penala fata de Borbely Laszlo, deputat si ministru al Mediului, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata.

In 11 septembrie, Camera Deputatilor a respins solicitarile de aprobare a inceperii urmaririi penale impotriva lui Laszlo Borbely.

Chiliman: "Am castigat toate mandatele din Sectorul 1" - Tariceanu, Orban, Corlatean

 Primarul Sectorul 1, Andrei Chiliman, a declarat, duminica seara, ca USL a castigat toate mandatele de parlamentar din sector, respectiv patru de deputati si doua se senatori. "Ne-am facut datoria. Am castigat toate cele sase mandate - patru de deputati si doua de senatori - din Sectorul 1. A fost o lupta grea, dar pe care am reusit sa o castigam", a afirmat Chiliman.

El a precizat ca scorul USL este de peste 60%. "Rezultatul ne bucura foarte mult pe toti", a mai spus Chiliman.

Candidatii USL in Sectorul 1 au fost: la Senat - Calin Popescu Tariceanu si Titus Corlatean, iar la Camera - Ludovic Orban, Vlad Nistor, Dan Tudorache, Diana Tusa.

Gigi Becali - parlamentar de Bucuresti

 Europarlamentarul George Becali, candidat pentru un mandat de deputat in Sectorul 6 din Capitala, ar fi obtinut peste 65% din voturi, potrivit unor surse din partid citate de gandul.info.

Contracandidatii finantatorului echipei de fotbal Steaua au fost Gheorghe Udriste, din partea ARD, Orban Mikls, din partea UDMR si Mircea Chelaru de la PPDD.

Flutur intra in Senat de pe locul doi, candidatul USL avea nevoie de 700 de voturi pentru a castiga

 Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a castigat de pe locul al doilea colegiul de senator care include municipiul Suceava, cu 42,67 la suta din voturi, in timp ce candidatul USL, medicul Tiberius Bradatan, a obtinut 48,91 la suta, avand nevoie de 700 de voturi pentru a inchide colegiul.

Potrivit datelor oficiale finale centralizate de Biroul Electoral Judetean Suceava, in colegiul de Senat 2, care include municipiul Suceava, medicul urgentist Tiberius Bradatan a obtinut 34.313 de voturi, reprezentand 48,91 la suta din numarul celor care au votat, in timp ce Gheorghe Flutur a fost votat de 29.936 de suceveni (42,67 la suta).

Pentru a castiga cu peste 50 la suta colegiul, Tiberius Bradatan mai avea nevoie de aproximativ 700 de voturi. Astfel, Gheorghe Flutur a castigat de pe locul al doilea cel de-al treilea mandat de senator la Suceava.

Potrivit numaratorii paralele a USL, celelalte trei colegii de Senat din judetul Suceava au fost castigate de candidatii USL cu peste 50 la suta din voturi, caz in care Gheorghe Flutur castiga colegiul in care a candidat.

Ceilalti trei senatori de Suceava sunt, in urma alegerilor de duminica, presedintele executiv al organizatiei judetene PSD, Ovidiu Dontu, vicepresedintele PSD Suceava, Neculai Bereanu si prim-vicepresedintele PC Suceava, Mihai Neagu. Toti trei sunt la primul mandat de paralamentar. 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
Citește și...
CTP: USL a dat ordin pentru a obtine o supermajoritate in urma alegerilor parlamentare
CTP: USL a dat ordin pentru a obtine o supermajoritate in urma alegerilor parlamentare

Gandul.info publica o informatie conform careia liderii USL incearca o mobilizare de ultima ora pentru a strange o supermajoritate in urma alegerilor de duminica.

Alegeri parlamentare 2012. Prezenta la vot ora 21:00
Alegeri parlamentare 2012. Prezenta la vot ora 21:00

Prezenta la vot, la nivel national, la alegerile parlamentare, la ora 18.00, a fost de 36,54%, a anuntat, duminica, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet.

Rezultate alegeri parlamentare 2012. BEC: USL a obtinut 58,61% la Camera si 60,07% la Senat
Rezultate alegeri parlamentare 2012. BEC: USL a obtinut 58,61% la Camera si 60,07% la Senat

BEC va anunta astazi partidele care au trecut pragul electoral la nivel national, dupa ce Biroul va solutiona cererile de anulare a alegerilor pentru frauda electorala. VEZI HARTA INTERACTIVA CU PREZENTA LA VOT IN TEXT

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.