Mircea Diaconu: "Nu am spus ca ma retrag din politica, ci ca nu voi mai candida la Senat"

Mircea Diaconu

Senatorul PNL Mircea Diaconu, cercetat pentru conflict de interese, a declarat, vineri, la Pitesti, ca ziaristii au inteles gresit ca el se retrage din politica, sustinand ca el doar a spus atunci ca nu va mai candida pentru Senat.

"Nu ma retrag din politica, nu mai vorbiti prostii, scuzati-ma. Ca sunt niste fete reporterite pe colo, pe colo si nu inteleg ce spui, pentru ca trebuie sa stii limba romana exact ca sa pricepi. Dar la dumneavoastra nu admit chestia asta. N-am zis niciodata ca ma retrag din politica, am spus ca nu mai candidez, e o mare diferenta. Pot face politica foarte bine si obligatoriu ca simplu cetatean. Si chiar mai bine. (...) Inca ceva ce trebuie sa precizez, am spus o data, mai zic o data, nu ma retrag din politica, raman vicepresedinte PNL si cu gura cat sura, cum am fost si pana acuma. (...) De filme si de teatru nu m-am lasat niciodata. In acest interval, de patru ani, am facut vreo cinci filme cred, ceea ce e foarte bine. Am facut un film care se cumeste «Cu buletinul la Paris», dar amaratul ala pe care il joc eu nu ajunge niciodata la Paris, viseaza sa ajunga si el, n-are bani. Dupa aia, la primavara, mai am inca doua de facut, filme vreau sa spun, dar intre timp plec si la Bruxelles sa joc un spectacol. In noiembrie, pe 27, am foarte multa treaba! Pe de alta parte mai zic o data nu ma retrag din politica. Asta ca sa n-aiba bucuria unii ca m-am retras", a afirmat Mircea Diaconu.

Intrebat de jurnalisti daca va mai candida in 2016 pentru Parlament, Mircea Diaconu a raspuns: "Nu, nu, nu, nu, nicidecum! Deci acest lucru nu-l mai fac, vorbesc de Parlamentul Romaniei, nu ma mai intereseaza pur si simplu fiinca e o zona in mare masura pasiva. Pentru mine, care am alt ritm, eu sunt asa mai vioi, mai iute, mai asa... imi place sa iau o treaba sa depinda de mine si sa o fac pana la capat, oricare ar fi ea, de orice fel, inclusiv... Orice."

De asemenea, intrebat daca vrea sa candideze pentru un post de europarlamentar, Diaconu a spus ca deocamdata nu este interesat de acest lucru.

"Nu stiu, vedem. Cert e ca nu mai vreau sa candidez la parlamentare. Deocamdata, nu ma mai intereseaza lucrul asta cred ca voi sau pot fi mai folositor in alte parti, sunt chiar sigur", a spus Mircea Diaconu.

Citește și
Victor Ponta - cover
Ponta, despre viitoarea guvernare: Nu vreau conflicte cu Basescu, nici n-as vrea sa coabitez cu el
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Referitor la cei patru ministri acuzati de incompatibilitate, Mircea Diaconu a spus ca este vorba despre "sapaturile de toamna, sapaturile de primavara".

"Sunt patru, sunt loturi, loturi, loturi, loturi. Eu cand am plecat de acolo acum cateva luni, mai in gluma, mai in serios «atentie c-o sa va ia unul cate unul». Uite ca n-am avut dreptate si au luat cate mai multi odata", a declarat Mircea Diaconu.

Marti, Mircea Diaconu declara, la sediul Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, ca se retrage din viata politica, ca revine la statutul lui de cetatean simplu, precum si la masina lui de suflet, un ARO 10, precizand ca in cinci zile incepe un film - "Cu buletinul la Paris" - in care va avea rolul principal.

"S-ar putea odata sa nu mai ies. Mai sunt trei zile senator, iar in rest am decis sa nu mai candidez si m-am retras din viata asta politica imediata. Asta pentru ca mi-am ales singur demnitatea cea mai importanta, aia de cetatean", spunea Diaconu.

Actorul Mircea Diaconu, fost ministru al Culturii, a venit, marti, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a fi audiat in legatura cu acuzatiile ce i se aduc de procurori ca urmare a incheierii unor contracte cu sotia sa in calitate de director al Teatrului Nottara.

Reclamat procurorilor de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru ca s-ar afla in conflict de interese, anchetatorii Parchetului instantei supreme au extins cercetarile in cazul lui Mircea Diaconu si au inceput urmarirea penala impotriva sa pentru ca, in calitate de director la Teatrul Nottara, si-a ajutat sotia, actrita si regizoarea Diana Lupescu, sa primeasca anumite contracte.

In 2011, inspectorii ANI au sesizat Parchetul ICCJ in legatura cu incompatibilitatea in care s-ar fi aflat pe atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan si functia de director al Teatrului Nottara din Bucuresti. ANI a reclamat totodata si un posibil conflict de interese in care s-ar fi aflat Diaconu, care, din pozitia de director al teatrului, a promovat-o pe sotia sa in functia de regizor artistic al institutiei, realizand, potrivit procurorilor, "in mod direct un folos material pentru sotia sa".

Pentru aceste fapte procurorii au inceput, in 4 ianuarie 2012, urmarirea penala impotriva lui Diaconu.

Liderul PSD, Victor Ponta, presedintele PNL, Crin Antonescu, si cel al PC, Daniel Constantin, precum si Mircea Diaconu si Liviu Dragnea, au participat, vineri, la Pitesti, la lansarea candidatilor USL in Arges.

Ramai pe www.stirileprotv.ro pentru a afla cele mai noi stiri despre Alegerile Parlamentare 2012

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
"O sa merg pana la capat, e o mizerie". Reactiile demnitarilor acuzati de ANI de incompatibilitate

Demnitarii care fac parte din Guvernul Ponta acuza Agentia Nationala de Integritate de "propaganda politica" si sunt hotarati sa conteste anunturile facute de aceasta institutie.

Ponta, despre viitoarea guvernare: Nu vreau conflicte cu Basescu, nici n-as vrea sa coabitez cu el
Ponta, despre viitoarea guvernare: Nu vreau conflicte cu Basescu, nici n-as vrea sa coabitez cu el

Premierul Victor Ponta a precizat, joi, la evenimentul de lansare a programului de guvernare al USL, ca nu vrea nici sa aiba conflicte cu seful statului, Traian Basescu, dar nici sa coabiteze cu acesta.

Ponta: Dintre liderii politici, eu sunt cel care ma trezesc mai greu dimineata, in ciuda legendei
Ponta: Dintre liderii politici, eu sunt cel care ma trezesc mai greu dimineata, in ciuda legendei

Premierul Victor Ponta, aflat joi dimineata la un seminar economic, a dezvaluit participantilor in fata carora urma sa sustina un discurs ca, in pofida "legendei publice", el este cel care se trezeste mai greu dimineata dintre liderii politici.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.