Cine candideaza la parlamentare in Alba: Teodor Atanasiu, cantaretul Ionut Fulea si fosti prefecti

Teodor Atanasiu, Victor Ciorbea

Toti actualii parlamentari din Alba isi doresc sa candideze la alegerile din 9 decembrie, desi unii dintre acestia nu au fost confirmati oficial de partidele din care fac parte. 

Altii au schimbat partidul sau colegiul, in speranta ca isi vor maximiza sansele de a castiga un nou mandat.

Alianta Romania Dreapta (ARD) ii arunca in lupta pentru Senat pe Alexandru Peres, care are la activ doua mandate de senator si alte doua de deputat, si pe fostul prefect de Alba Stefan Bardan, iar pentru Camera Deputatilor pe actualii deputati Clement Negrut si Cornel Olar, dar si pe fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Alba Sorin Bumb, pe fostul sef al Garzii Financiare Alba Dorin Nistor si pe interpretul de muzica populara Ionut Fulea.

Toti candidatii ARD din Alba provin din PDL, partid care a castigat la alegerile locale din acest an cele mai multe mandate de primar in judet, dar si presedintia Consiliului Judetean si Primaria Alba Iulia.

In cadrul Uniunii Social Liberale (USL), PNL il sustine pentru Senat pe deputatul Teodor Atanasiu, liderul liberalilor din judet, iar la Camera Deputatilor pe fostul prefect Dan Coriolan Simedru, care a demisionat din functie pentru a candida, si pe deputatul Calin Potor. PSD il sustine la Senat pe actualul senator UNPR Nicolae Dobra, iar la Camera Deputatilor pe liderul organizatiei judetene Ioan Darzu, pe deputatul Radu Coclici si pe presedintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian.

Citește și
Liviu Dragnea, Victor Ponta, Crin Antonescu
Ponta, Antonescu si Dragnea s-au ironizat reciproc in ziua finalizarii listelor de candidati
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

In USL Alba, candidaturile nu sunt inca foarte clare deoarece colegiul in care PSD il sustine drept candidat pe Ovidiu Jidveian a revenit in prima faza liberalilor, iar acestia au anuntat ca il ofera Partidului Conservator, cu care sunt in alianta. PC nu a desemnat inca niciun candidat pentru acest colegiu si organizatia din Alba a anuntat ca nici nu intentioneaza sa faca acest lucru.

La Camera Deputatilor, in Colegiul 1 Alba Iulia deputatul liberal Calin Potor il are ca principal contracandidat pe democrat-liberalul Dorin Nistor. Tot aici, va candida viceprimarul municipiului Alba Iulia Dorin serdean, din partea PPDD, acesta candidand in vara si la Primarie si clasandu-se pe a treia pozitie, dupa edilul Mircea Hava si Calin Potor.

In Colegiul 2 Blaj-Sebes, deputatul PDL Clement Negrut va incerca sa obtina un nou mandat, urmand sa se lupte cu Ovidiu Jidveian, presedintele PSD Alba Iulia. Jidveian nu a fost confirmat oficial drept candidat in acest colegiu, dar el si-a anuntat intentia de a candida. In Colegiul 3 Cugir-Zlatna, fostul prefect Dan Coriolan Simedru (USL) va candida impotriva interpretului de muzica populara Ionut Fulea (ARD), iar in Colegiul 4 Aiud-Ocna Mures batalia electorala se va da intre deputatul PSD Radu Coclici, care nu este nici el confirmat oficial, si fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Alba Sorin Bumb, din partea ARD.

Mandatul de deputat in Colegiul 5 - zona Muntilor Apuseni va fi disputat de deputatul PDL Corneliu Olar si presedintele PSD Alba, Ioan Darzu.

La Senat, in Colegiul 1 presedintele PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu, candideaza impotriva unui fost prefect de Alba, stefan Bardan, din partea ARD. Colegiul 2 va fi disputat de senatorii Alexandru Peres (PDL) si Nicolae Dobra (UNPR, sustinut de USL).

Atanasiu (PNL), urmarit penal in urma referendumului, schimba colegiul de deputat cu unul de Senat, principalul sau opozant fiind un fost prefect 

 Presedintele PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu, va candida la alegerile parlamentare, insa nu in colegiul Cugir-Zlatna pe care il reprezinta in prezent in Camera Deputatilor, ci in cel mai mare colegiu de Senat din judet, care cuprinde si municipiul Alba Iulia.
El il va avea ca principal contracandidat pe fostul prefect de Alba stefan Bardan (PDL). Cei doi s-au mai intalnit si la alegerile parlamentare trecute, cand ambii au candidat in colegiul Cugir-Zlanta, insa, desi Bardan a avut cel mai mare numar de voturi, mandatul de deputat a fost castigat, dupa redistribuire, de Atanasiu, care se clasase pe a doua pozitie.

Teodor Atanasiu spune ca a ales sa candideze la Senat in Colegiul 1 pentru ca astfel se vor mobiliza mai bine organizatiile liberale din judet.

"Colegii mei mi-au spus ca, fiind si presedintele partidului, mult mai usor se vor mobiliza organizatiile daca voi candida pe colegiul de Senat care cuprinde trei colegii de Camera Deputatilor. De data aceasta nu avem numai candidati liberali pe toate colegiile si este foarte greu sa mobilizezi organizatiile PNL acolo unde nu candideaza un liberal", a spus Atanasiu.

Intrebat daca doreste sa fie o "locomotiva" la alegerile parlamentare si sa atraga voturi si pentru colegiile de deputati din componenta colegiului senatorial unde candideaza, Atanasiu a raspuns ca aceasta era cea mai buna solutie ca "sa fie implicate foarte activ toate organizatiile in campanie electorala".

Teodor Atanasiu este la primul mandat in Parlamentul Romaniei, anterior fiind ministru al Apararii Nationale si presedinte al AVAS in timpul Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu. Atanasiu a fost, in perioada 2004-2005, presedinte al Consiliului Judetean Alba, iar la alegerile locale din acest an a candidat din nou pentru aceasta functie, fiind invins de democrat-liberalul Ion Dumitrel.

Ca ministru al Apararii Nationale, Teodor Atanasiu s-a remarcat dupa ce a intrat intr-un conflict cu presedintele Traian Basescu pe tema retragerii trupelor romanesti din Irak, dar si dupa ce a fost suspendat din functie de seful statului. In vara anului 2006, Teodor Atanasiu - pe atunci ministru - sustinea ca stie de la Directia de Informatii Militare ca purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale de la acea data, Adriana Saftoiu, ar da presei "pe surse" informatii care sa il discrediteze.

Saftoiu a depus o plangere penala impotriva ministrului pentru abuz in serviciu, iar o plangere similara a depus si deputatul PSD Eugen Bejenariu. In aceste conditii, s-a declansat urmarirea penala, iar in 12 septembrie 2006, presedintele Traian Basescu l-a suspendat din functia de ministru al Apararii pe Teodor Atanasiu. Ulterior, chiar daca Atanasiu a atacat in instanta suspendarea sa, nu a mai revenit in fruntea Ministerului Apararii, insa a fost numit presedinte al AVAS, functie pe care a ocupat-o in perioada 2006-2008.

Potrivit declaratiei sale de avere, Teodor Atanasiu avea in 2008, cand a ajuns in Parlament, un teren in Alba Iulia si altul in Cugir, o casa in Alba Iulia si o casa de vacanta in Cugir, din care detinea o treime, si un Opel Omega din 1999, iar in conturi avea, impreuna cu sotia, 83.000 de euro, 18.000 de dolari si peste 600.000 de lei.
in prezent, pe langa bunurile mentionate, sotia sa a obtinut prin succesiune o casa de 300 de metri patrati si un teren de 360 de metri patrati in Alba Iulia. Atanasiu mai are in conturi peste 320.000 de lei, iar sotia sa peste 89.000 de euro, 23.000 de dolari si peste 280.000 de lei.

Singurele diferente sunt legate de venit, deoarece in 2007 Atanasiu a obtinut un venit de 529.000 de lei ca presedinte al AVAS, membru in comitetul interministerial de finantari, garantii si asigurari la Eximbank si vicepresedinte al Comisiei de Coordonare a Privatizarii Electrica Muntenia Sud, iar in 2011, ca parlamentar, a castigat de zece ori mai putin, respectiv aproximativ 50.000 de lei. Liberalul a declarat in acest an ca a imprumutat o ruda cu 50.000 de euro. In cazul sotiei deputatului PNL, aceasta a obtinut si in 2007 si in 2011 aproximativ aceleasi venituri, respectiv peste 100.000 de lei.

Dupa referendumul din acest an organizat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, Teodor Atanasiu, alaturi de Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu, este urmarit penal de catre DNA Cluj, pentru infractiuni la legea referendumului. in acelasi dosar sunt cercetate si alte patru persoane, membri ai lumii interlope.

Atanasiu este acuzat de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase de natura electorala partidului politic din care face parte, pentru promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului si asociere pentru savarsirea de infractiuni. In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii afirma ca exista indicii ca in iulie 2012 Teodor Atanasiu, in intelegere cu Dumitru Samson, a initiat o actiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania si Banat la referendum, prin sensibilizarea acestuia cu recompense in bani si alte foloase materiale.

El spune ca din luna august nu a mai fost chemat la DNA pentru alte audieri, precizand ca se asteapta ca acest lucru sa se intample chiar in campania electorala, avand in vedere ca este candidat.

Principalul contracandidat al lui Teodor Atanasiu, democrat-liberalul Stefan Bardan, spune ca doreste sa candideze pentru un mandat de senator deoarece cunoaste foarte bine judetul si, in mandatul pe care l-a avut ca deputat in perioada 2004-2008, a avut 45 de initiative legislative, din care foarte multe au devenit legi.

Bardan sustine ca il recomanda si mandatul de prefect al judetului, in care a reusit "prin munca corecta" sa schimbe imaginea Prefecturii si a obtinut finantare pentru trei proiecte europene. "Doresc sa fiu senator pe acest colegiu pentru ca stiu ce trebuie facut si vreau sa duc problemele cetatenilor si ale administratiei in Parlament", a spus Bardan. Bardan este de profesie inginer si a fost prefect al judetului Alba in perioada 2009-2012, iar in perioada 2004-2008 a fost deputat de Alba din partea PDL.

El are, potrivit declaratiei de avere, doua terenuri in Alba Iulia, de aproape 1.500 de metri patrati in total, o casa construita in municipiu in 2008, iar sotia sa detine o parte dintr-o casa si un teren in Satu Mare. Stefan Bardan lucreaza in prezent ca director in cadrul SC APA CTTA Alba - operatorul judetean de apa, la care sunt actionari Consiliul Judetean si consiliile locale din cele 11 orase si municipii din judet.

Peres vrea al cincilea mandat de parlamentar; contracandidatul sau - senatorul Nicolae Dobra, cercetat pentru coruptie

Senatorul PDL Alexandru Peres candideaza pentru al cincilea mandat de parlamentar, insa nu in colegiul pe care il reprezinta acum, ci in cel care include orasele Sebes, Blaj, Aiud si Ocna Mures, considerat un fief al PDL, partid care a castigat cele mai multe primarii din zona la alegerile locale din vara.

Alexandru Peres este de profesie inginer agronom si fost rugbist de performanta, fiind parlamentar din anul 1996. Peres are la activ doua mandate de deputat si alte doua de senator, iar in ultima legislatura a fost, pentru o perioada, si vicepresedinte al Senatului. Peres spune ca a hotarat sa candideze intr-un alt colegiu deoarece aceasta zona are potential agricol si astfel se pliaza mai mult pe experienta sa privind agricultura si dezvoltarea rurala. El a spus ca pana acum a reprezentat bine judetul Alba in Parlament si doreste sa faca acest lucru si in continuare.

Peres il va avea ca principal contracandidat pe senatorul UNPR Nicolae Dobra, si el fost membru al PDL. Nicolae Dobra a fost ales senator PDL in 2008, dupa ce anterior fusese timp de mai multi ani consilier local in Sebes. In acest an Dobra si-a dat demisia din PDL si a candidat la alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Sebes, insa nu a reusit sa obtina decat aproximativ 700 de voturi. Dobra este colonel in rezerva, iar in perioada 1972-2001 a ocupat diverse functii de conducere in cadrul unor structuri militare din judetul Alba.

Nicolae Dobra este judecat, alaturi de toti consilierii locali din Sebes din mandatul 2004-2008, intr-un dosar de coruptie care se afla in prezent in recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta careia i-a revenit competenta de solutionare a cauzei tocmai datorita faptului ca era judecat si un senator.

Dosarul a fost instrumentat de DNA, care sustine ca alesii din Sebes au vandut un teren subevaluat, pe care a fost construita ulterior fabrica de bere Albacher, de catre compania Romaqua Group Borsec. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul s-ar ridica la 3,38 de milioane de euro. Instanta suprema i-a achitat in prima faza pe cei implicati in dosar, insa DNA a inaintat recurs.

Nicolae Dobra spune ca vrea sa candideze pentru un nou mandat pentru ca sunt lucruri pe care le mai are de facut in Parlament pentru colegiul pe care il reprezinta. El sustine ca a facut pana acum ceea ce a promis si de aceea crede ca merita un nou mandat.

Deputatul Calin Potor, trecut de la PDL la PNL, spera sa castige un nou mandat de deputat dupa ce a pierdut alegerile pentru Primaria Alba Iulia

Deputatul PNL Calin Potor spera sa obtina un nou mandat in Colegiul 1, dupa ce in vara acestui an, la alegerile locale, a pierdut lupta pentru Primaria Alba Iulia cu democrat-liberalul Mircea Hava.
Potor a fost impus de conducerea centrala a PNL pentru a candida pentru un nou mandat desi PNL Alba stabilise ca in acest colegiu sa candideze purtatorul de cuvant al organizatiei, Angelica Mocan, ambii urcand pe scena la lansarea candidatilor USL de pe Arena Nationala.

Calin Potor a fost presedinte al PDL Alba Iulia pana in august 2010, cand si-a dat demisia din functie si din partid si ulterior s-a inscris in PNL. El a fost viceprimar al municipiului Alba Iulia si director al Spitalului Judetean Alba.

Potor era cunoscut ca un apropiat al presedintelui PDL Alba, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, insa intre acestia au aparut anumite neintelegeri, ceea ce a determinat ca in 2007 Potor sa renunte la functia de viceprimar al municipiului si a fost numit director la Spitalul Judetean Alba.

La alegerile din 2008, Potor a candidat din partea PDL la Camera Deputatilor si a castigat cu peste 50 la suta din voturi un mandat de deputat in colegiul format in jurul municipiului Alba Iulia. Potor a spus ca doreste sa ceara voturile cetatenilor pentru un nou mandat deoarece crede ca i-a reprezentat cu cinste si mai are o serie de proiecte pe care vrea sa le rezolve in Parlament.

Potor are, potrivit declaratiei de avere, aproape aceleasi proprietati ca si in momentul in care a ajuns in Parlament, adica un apartament, o casa si un teren in Alba Iulia, aproximativ 35.000 de euro in conturi, dar si o datorie de circa 100.000 de franci elvetieni. in 2011, Potor a primit mostenire o jumatate dintr-o casa si dintr-un teren in Alba Iulia.

Principalul contracandidat al lui Potor este Dorin Nistor (ARD), care la alegerile locale a candidat pentru Primaria Sebes, fiind invins de actualul edil, Alexandru Danciu (PSD), la o diferenta de circa 100 de voturi.

Dorin Nistor este cunoscut ca un apropiat al presedintelui PDL Alba, Mircea Hava, care l-a sustinut pentru a candida la Camera Deputatilor. Nistor a fost seful Garzii Financiare Alba si al OIRPOSDRU Centru. Dorin Nistor vrea sa candideze pentru Camera Deputatilor deoarece crede ca "e nevoie de sange proaspat printre cei care ne reprezinta in Parlament".

Deputatul PDL Clement Negrut mai vrea un mandat in Parlament; el are acelasi contracandidat din 2008 - Ovidiu Jidveian

Deputatul PDL Clement Negrut candideaza pentru un nou mandat la Camera Deputatilor in colegiul pe care il reprezinta, format din municipiile Sebes si Blaj si comunele din jurul acestora, urmand sa il infrunte, cel mai probabil, din partea USL pe Ovidiu Jidveian, presedintele PSD Alba Iulia. Cei doi s-au intalnit si la alegerile parlamentare din 2008, cand Negrut a castigat mandatul de deputat cu peste 50 la suta din sufragii.

In primavara anului 2011, Clement Negrut si-a dat demisia din PDL, dupa ce anterior renuntase la toate functiile de conducere in urma unui scandal in interiorul organizatiei. El si-a motivat demisia prin faptul ca, dupa ce si-a anuntat renuntarea la functiile politice detinute in PDL Alba, a fost "atacat si terfelit in fel si chip" de colegii sai de partid. Dupa cateva luni, Clement Negrut a revenit in PDL precizand ca doreste sa isi finalizeze activitatea politica inceputa alaturi de colegii sai. Tot atunci si-a anuntat si intentia de a candida pentru un nou mandat de deputat.

Negrut are, potrivit declaratiei de avere, doua case in comuna Ciugud, una mostenita de sotie, un teren in aceeasi localitate mostenit de sotie si datorii in valoare de circa 112.000 de euro. El este si lector la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia.
Contracandidatul sau din partea USL ar putea fi Ovidiu Jidveian, presedintele PSD Alba Iulia. Acesta nu este confirmat oficial, dar a participat la lansarea candidatilor USL de la Bucuresti. Jidveian este de profesie avocat si din acest an este consilier local in municipiul Alba Iulia.

Prefectul de Alba a renuntat la functie pentru a candida la Camera Deputatilor impotriva cantaretului de muzica pupulara Ionut Fulea
Prefectul judetului Alba Dan Coriolan Simedru a renuntat la functie pentru a candida la alegerile parlamentare din acest an, fiind desemnat candidatul USL in colegiul Cugir-Zlatna pentru Camera Deputatilor, unde principalul sau contracandidat este interpretul de muzica populara Ionut Fulea, sustinut de ARD.

Simedru a declarat ca a hotarat sa renunte la functia de prefect si sa candideze la alegerile parlamentare dupa ce s-a consultat cu familia. "Prin natura functiei de prefect, asa cum am considerat eu ca trebuie indeplinita, am reusit sa fiu aproape de oameni si de problemele lor. Decizia nu a fost una usoara, dar, avand sustinere inclusiv din partea familiei mele, m-am hotarat sa candidez, fiind convins ca, in calitate de deputat, voi reusi chiar mai bine sa gasesc solutiile pe care populatia le vrea si le cere", a afirmat Dan Coriolan Simedru.

Dan Coriolan Simedru are 50 de ani si a ocupat functia de prefect din luna mai a acestui an. Simedru a mai fost prefect in perioada 2008-2009, iar in perioada 2004-2008 a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Alba. Din 2009 si pana la inceputul anului, Simedru a fost director la OIR POSDRU Centru. De asemenea, in perioada 1997-2004, Simedru a fost deputat de Alba din partea PNL.

 In acelasi colegiu candideaza din partea ARD cunoscutul interpretul de folclor Ionut Fulea, in prezent consilier judetean din partea PDL. Ionut Fulea are 41 de ani si afirma ca este membru PD de cand a terminat facultatea. El spune ca a ales sa candideze pentru Camera Deputatilor deoarece crede ca este nevoie de o schimbare si de oameni care sa lucreze pentru cei multi.

"Pentru mine, parlamentarul Romaniei trebuie sa munceasca pentru cei care i-au dat girul, nu sa mearga in Parlament sa doarma", a spus Fulea.

Potrivit declaratiei de avere, Ionut Fulea a obtinut, in 2011, din drepturi de autor peste "42.000" si a primit sponsorizare de la o asociatie de "12.700" fara sa fie specificata moneda, ulterior el precizand ca este vorba despre lei. Fulea are o casa in Alba Iulia si instrumente muzicale in valoare de 5.500 de lei. 

Deputatul PSD Radu Coclici candideaza pentru inca un mandat, impotriva unui fost vicepresedinte al CJ Alba

Deputatul PSD Radu Coclici candideaza pentru un nou mandat in Colegiul Aiud-Ocna Mures, pe care l-a castigat la alegerile din 2008 cu doar 3.000 de voturi. Coclici s-a clasat atunci pe pozitia a treia, insa a reusit sa obtina mandatul la redistribuire. Coclici a fost unul dintre cei mai discreti parlamentari de Alba, neavand prezente foarte multe in mass-media locala sau participari la conferinte de presa.

El este presedintele Filialei Alba a Patronatului Roman, este asociat in doua firme si, potrivit declaratiei de avere, singurul autoturism pe care il detine este un Aro M461 din anul 1974. Principalul sau contracandidat este democrat-liberalul Sorin Bumb, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Alba in perioada 2004-2008. Bumb este in prezent administratorul public al judetului Alba, functie pe care a ocupat-o imediat dupa alegerile locale din vara.

Presedintele PSD Alba, Ioan Darzu, si deputatul PDL Corneliu Olar se lupta pentru a reprezenta motii in Parlament

Presedintele PSD Alba, Ioan Darzu, si deputatul PDL Corneliu Olar se lupta pentru un mandat de deputat in Colegiul 5 Muntii Apuseni, zona cunoscuta si ca "tara Motilor". Darzu este consilier judetean, fiind la al doilea mandat consecutiv. El este de profesie medic veterinar si in prezent este implicat in conducerea a doua companii din industria alimentara din Alba.

Potrivit declaratiei sale de avere, Darzu a castigat, in 2011, 170.000 de lei ca director general si 13.000 de lei ca presedinte al Consiliului de Administratie al companiei Prefera Foods si 42.000 de lei ca vicepresedinte al Consiliului de Administratie al companiei de lactate Albalact.

Principalul contracandidat al liderului PSD Alba este deputatul PDL Corneliu Olar, care reprezinta in prezent in Camera Deputatilor Colegiul 5 Muntii Apuseni. Olar a fost primar in comuna Horea in perioada 1996- 2008, perioada in care si-a castigat porecla de "Bill Clinton de Apuseni" dupa ce a denumit Primaria "Casa Alba din Horea", iar in birou a amplasat o sculptura din lemn, in marime naturala, reprezentandu-i pe fostul presedinte american si Monica Lewinsky.

Olar are, potrivit declaratiei de avere, o casa si o pensiune in Horea si o cabana in Alba Iulia, iar in conturi are circa 145.000 de lei.

Corneliu Olar a declarat ca si-a dorit inca de la inceput sa se afirme in Parlamentul Romaniei si crede ca a reusit acest lucru. El sustine ca are un raspuns pentru intrebarea "Ce a facut deputatul Olar in Parlamentul Romaniei?" si acest raspuns il stiu si alegatorii din colegiul sau.

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Vasile Blaga: Daca ARD ajunge la 30% in alegeri, sunt sigur ca vom putea forma o majoritate
Vasile Blaga: Daca ARD ajunge la 30% in alegeri, sunt sigur ca vom putea forma o majoritate

Presedintele PDL, Vasile Blaga, sustine ca, daca ARD va obtine un scor de 30% in alegerile parlamentare din decembrie, alianta va reusi sa formeze o majoritate. 

Ponta, Antonescu si Dragnea s-au ironizat reciproc in ziua finalizarii listelor de candidati
Ponta, Antonescu si Dragnea s-au ironizat reciproc in ziua finalizarii listelor de candidati

Finalizarea listelor de candidati USL a fost prilej de glume intre liderii USL. 

USL a depus dosarele celor 40 de candidati pentru Capitala. Colegiile unde au fost trimisi
USL a depus dosarele celor 40 de candidati pentru Capitala. Colegiile unde au fost trimisi "greii"

Liderii PSD si PNL din Bucuresti, Ecaterina Andronescu si Eugen Nicolaescu, au depus, luni, la BEM, dosarele celor 40 de candidati din partea USL la alegerile parlamentare din decembrie, care vor intra in cursa electorala in colegiile din Capitala.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.