Rezultate parțiale alegeri locale. Cum arată noua hartă politică a României

Ultima actualizare: 28-09-2020 21:16

Rezultate parțiale alegeri locale. Votul de duminică seară schimbă harta politică a României. Surpriza o reprezintă mandatele câștigate în special de USR-PLUS în multe localităţi controlate până acum de partidele istorice.

Cu toate acestea, duminică aseară ori luni, și alte partide și-au lăudat izbânzile și au făcut promisiuni cu gândul la alegerile parlamentare din 6 decembrie, unde miza este uriașă. Atunci se va decide, cu adevărat, cine va avea putere în România. Totuși, pentru unele formațiuni, rezultatul acestor alegeri a fost dezastruos.

PSD-ul controlează o bună parte din sudul şi estul ţării şi are în total preşedinţi în 20 de consilii judeţene.

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD: ”Toate aceste lucruri ne dau speranţă că la parlamentare vom avea un scor politic mult mai bun”.

Liberalii au câştigat preşedinţia în 17 judeţe, cu 9 mai multe faţă de alegerile din 2016. Un succes istoric a proclamat duminică seară, vizibil marcat, liderul partidului.

Ludovic Orban, Preşedinte PNL: ”Aceste alegeri locale sunt doar începutul unei guvernări locale de succes şi începutul unei guvernări liberale de 4 ani care să schimbe profund în bine România”.

Rezultate parțiale la alegerile locale 2020. Cine a câștigat marile orașe din România


Chiar dacă nu au câştigat niciun consiliu judeţean, cei de la alianţa USR Plus se mândresc cu numărul mare de primari ori consilieri locali. Şi îşi ascut săbiile pentru alegerile parlamentare.

Dan Barna, preşedinte USR-PLUS: ”USR-PLUS a reuşit să construiască o punte stabilă. Şi dacă ne uităm pe hartă vedem Timişoara, Albă Iulia, Braşov, Bacău, practic am trasat peste România o punte pe care se va construi buna guvernare a următorilor ani”.

Cu gândul la parlamentare sunt şi cei din PMP.

Traian Băsescu, preşedinte de onoare PMP: ”Ne-am fi dorit mai mult, dar suntem mulţumiţi că n-am ajuns ca partidul lui Tăriceanu sau Ponta la 1%. Deci dintre partidele mici am devenit cel mai mare partid. Ceea ce e o mare victorie”.

Călin Popescu Tăriceanu, Preşedinte ALDE: ”Se pare că se conturează că ALDE să nu fi reuşit să atingă pragul electoral de 5 la sută. Aceste rezultate trebuie să vă spun că reprezintă pentru mine un motiv de dezamăgire profundă. Este o decepţie”.

Victor Ponta, Preşedinte PRO ROMÂNIA: ”Eu am votat PRO şi nu contra”.

Nici Pro România n-a făcut mare lucru în alegeri, iar liderul Victor Ponta nici măcar n-a mai ieşit aseară la declaraţii la sediul de campanie. Acum, PSD anunţă că are un parteneriat cu Pro România şi ALDE pentru a crea majorităţi în consiilile judeţene. Pe de altă parte, cei de la USR - PLUS se declară deschişi la colaborare cu partidul lui Ludovic Orban, cel care aseară anunţa marea victorie a partidului.

Traian Băsescu: ”Am văzut entuziasmul lui Ludovic. Vreau să îi spun că are 17 la sută în Bucureşti. Să zică bogdaproste că l-a luat la subsoară Barna”.

Două luni şi o săptămână. Atât mai avem până la alegerile parlamentare. Urmează o perioadă fierbinte pentru România. O să tot avem parte de multe promisiuni, jocuri politice şi alianţe. Miza este puterea, conducerea ţării. Noi, cetăţenii, trebuie să fim conştienţii de puterea pe care o avem prin vot. Iar după vot, trebuie să le cerem politicienilor în mod constant să îşi facă treaba, să respecte promisiunile din campania electorală.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!