Scene ireale în Capitală. La amiază, sute de persoane încă așteptau să predea tabletele şi sacii cu voturi

Ultima actualizare: 28-09-2020 18:37

Scene ireale s-au derulat, luni, în fața biroului electoral al Sectorului 3. La amiază, peste o sută de persoane, membri şi preşedinţi ai secţiilor de votare, încă aşteptau să predea tabletele şi sacii cu buletine de vot.

Așadar, la mai bine de 30 de ore de momentul în care au intrat în secţii. Lipsa hranei, oboseala și stresul și-au spus cuvântul în cazul unora dintre ei, care au leșinat.

Era ora 14 când unii dintre cei care s-au asigurat de bunul mers al alegerilor în sectorul 3, au filmat aceste scene dramatice. O fată zăcea întinsă, după ce, probabil, s-a prăbuşit de pe scaunul pe care-l ocupa. Oamenii au sărit să o ajute şi au chemat cadrele medicale aflate la câţiva metri distanţă, într-o ambulan'ă.

Alte imagini surprind doamne aşezate pe scaune, cu picioarele sprijinite de alte obiecte, din cauza durerii.

Mulţi şi-au pus, la propriu, mâinile pe cap, după ce au văzut că un proces care, teoretic, trebuia să dureze câteva minute se întinde pe câteva zeci. Iar în curte s-au adunat peste 100 de persoane.

Membru al unei secții de vot: ”Stăm ca animalele pe jos, este inadmisibil ce se întâmplă”.

Oamenii au început să cedeze fizic şi psihic pentru că au trecut mai bine de 35 de ore din momentul în care au intrat într-o secţie de votare şi nu au ajuns nici până acum acasă. Iar mulţi aşteaptă şi acum rândul să intre să predea tabletele şi sacii cu buletinele de vot.

Membru al unei secții de vot: ”Uitaţi-vă că tremur, mi-e rău”.

Regulile jocului au fost schimbate din mers, decizie la care, probabil, a contribuit şi apariţia jurnaliştilor. După ce au sesizat camerele de filmat, responsabilii cu organizarea le-au transmis oamenilor că pot pleca acasă, cu tot cu tablete, şi că procesul de predare se va relua mâine.

Am cerut un punct de vedere reprezentanţilor biroului electoral al Sectorului 3. Până la această oră nu am primit un răspuns.

Reacția BEC Sector 3

 

„Procedura de verificare a proceselor verbale încheiate în secțiile de votare a fost întârziată de faptul că majoritatea președinților din secțiile de votare au completat greșit, parțial sau integral, cele opt procese verbale. De asemenea, au fost anumite deficiențe în legătură cu codul QR existent pe toate procesele verbale, care de cele mai multe ori nu putea fi citit de tabletă din cauza calității slabe a imprimării proceselor verbale”, a transmis BEC Sector 3 la solicitarea Știrilor PRO TV.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO