Vlad Voiculescu: BEC a respins solicitarea PSD Sector 1 de renumărare a voturilor

Ultima actualizare: 30-09-2020 17:07
alegeri, sectie vot
Agerpres

Vlad Voiculescu, copreşedintele USR PLUS Bucureşti, susţine că Biroul Electoral Central a respins, miercuri, sesizarea formulată de PSD Sector 1 Bucureşti privind renumărarea voturilor la alegerile locale în acest sector.

"Contestaţia domnului Tudorache a fost respinsă în BEC. Victoria lui Clotilde Armand este finală. Voturile de la Sectorul 5 vor fi renumărate", a anunţat el pe Facebook.

Biroul Electoral Central a luat miercuri din nou în discuţie sesizarea formulată de PSD Sector 1 Bucureşti privind renumărarea voturilor la alegerile locale în acest sector.

Această sesizare s-a aflat şi marţi pe ordinea de zi a şedinţei BEC, dar a fost amânată pentru miercuri.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 pentru un nou mandat, Dan Tudorache, a informat, marţi, că a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la scrutinul de duminică.

"Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparenţă totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voinţa şi speranţa oamenilor, iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările", a scris Tudorache, pe Facebook.

Potrivit ultimelor date transmise de BEC, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, se menţine pe primul loc la alegerile locale cu 40,95% din voturi, la o diferenţă de 1,13% de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care are 39,82%.

Dan Tudorache anunţă că a depus o solicitare de renumărare a voturilor şi la biroul electoral Sector 1
 

 

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 Dan Tudorache a anunţat că a depus o solicitare pentru renumărarea voturilor şi la biroul electoral de sector care ar trebui să discute miercuri această cerere. El a adăugat că solicitarea a fost depusă înainte de şedinţa BEC de miercuri în care a fost discutată şi respinsă o cerere similară.

„Pentru anulare, pentru că au fost două solicitări şi nu s-au pronunţat pentru renumărare pentru că nu este în atributul lor. Şi automat, ştiinţ chestiunea aceasta, am făcut solicitarea, înainte de ora 15.00, la biroul electoral de sector. Ar trebui să înceapă şedinţa de fapt acum. Nu e termen pentru aşa ceva. Ne-am interesat. Obligatoriu trebuie să supună la vot. Sunt 11 reprezentanţi în biroul electoral de sector. Trebuie să voteze”, a declarat Daniel Tudorache, întrebat dacă a fost respinsă solicitarea PSD de a fi renumărate voturile la Sectorul 1 de către BEC, relatează news.ro.

Chestionat cum vede faptul că preşedintele biroului electoral al Sectorului 1 a afirmat că, după 24 ore după ce au fost închise secţiile de vot nu mai pot fi depuse contestaţii la biroul electoral al sectorului 1, Tudorache a răspuns: „O să o supună la vot pentru că este legal şi avocaţii au argumente. E obligat să accepte”.

Întrebat cui va face plângeri penale, în cazul în care nu vor fi renumărate voturile, edilul în funcţie al Primăriei Sectorului 1 a replicat: „Staţi să trecem de acest moment şi dacă nu se rezolvă, discutăm după aceea”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO