Primar reales cu 100% din voturi într-un sat din Giurgiu. ”Numai mama dacă mă votează singură, tot ies cu 100%”

Ultima actualizare: 30-09-2020 20:16
Dumitru Văcaru,
stirigiurgiu.ro

Dumitru Văcaru, care a fost singurul candidat înscris în cursa pentru primăria Gostinu, Giurgiu, a fost reales cu 100% din voturi, scrie ziarulromanesc.es. 

Acesta a revenit la PNL, în pragul alegerilor, după un ocol de șase ani pe la PSD. Lumea îl votează de 12 ani, pentru că le-a pus de toate: „Până și pe câmp, mergi în papuci”.

La Gostinu cursa pentru primărie nu a avut nicio miză în 2020. Primarul Dumitru Văcaru a alergat de unul singur și a stabilit un nou record al carierei sale politice: 100% din voturi.

„Oricum ies, numai mama dacă mă votează singură și ies cu 100%. Vine lumea, din respect pentru mine. N-am niciun contracandidat. Nu s-a mai înscris nimeni. Au căutat, nu au găsit pe nimeni”, a povestit Dumitru Văcaru în ziua alegerilor.

„Primarul a făcut numai minuni în satul ăsta. De-aia e și singurul, nu candidează nimeni cu dânsul, că n-are cine să mai candideze”, spune un sătean.

“Îl votăm până l-om băga în formol și tot nu îl dăm afară”, spuen un alt localnic.

Văcaru a intrat în politică la PNL, însă după 6 ani a sărit în barca PSD. Acum, în pragul alegerilor, ca o mulțime de alți primari social-democrați din Giurgiu, a sărit la loc în barca liberalilor. Nu se ascunde, când îl întrebi care e secretul:

„Rețeta? Păi ce, nu o știți? Sunt comună mică, eu trebuie să fiu cu partidul care e la guvernare și pot să profit mai mult pentru localitate. Sunt proiecte care urmează sau care sper să fie finanțate, asta e speranța tuturor. Pentru localitate, dacă vrei să muncești, trebuie să fii cu partidul de la guvernare”, a explicat pentru Europa Liberă primarul Văcaru.

Lumea în sat nu se uită oricum la partid. „Lasă partidul. Omul e. Partidul ca partidul, dar omul e care-și dă interesul”, spune sfătos un sătean care numără pe degete mandatele primarului Văcaru, că nu le mai ține minte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO