Alegeri locale 2020 în orașele cheie ale României. Bugete imense, dar și probleme pe măsură
Ziua aceasta este extrem de importantă și pentru orașele cheie ale României, considerate, pe bună dreptate, motoarele economiei în regiunile în care se găsesc.
Au bugete mari, posibilități mari, dar și probleme de rezolvat pe măsură. Teoretic, viitorii primari au toate pârghiile să le facă locuitorilor viața mai ușoară.
Competiţia pentru marile oraşe este cu atât mai importantă, cu cât poziţia de primar poate deveni rampa de lansare pentru candidaturi şi funcţii viitoare. Vorbim despre municipiile prospere, motoare ale economiei.
Constanța este unul dintre cele mai bogate judeţe, dar a avut şi mari probleme de corupţie. Reşedinţa de judeţ include Mamaia, staţiunea de top de la Marea Neagră. Dar are şi principalul port al României.
Cu o populaţie de peste 310 mii de locuitori, Constanța este cel mai mare oraş de la malul mării. Este reşedinţa unui judeţ care a accesat în acest an nu mai puţin de 5,9 miliarde de lei, fiind pe locul 3 în topul judeţelor României la capitolul atragere de fonduri. Cel care va câştiga fotoliul de primar are la dispoziţie un buget anual de aproape 890 de milioane de lei.
Oraşul Cluj-Napoca este considerat Sillicon Valley de România datorită companiilor IT din zonă. A atras şi multe investiţii străine din domeniul auto.
Timişoara, perla Banatului, este primul oraş din Europa cu iluminat electric şi tramvai electric. În plus, Timişoara va fi capitala culturală europeană în 2023, când ochii Europei vor fi ațintiți asupra orașului şi va fi vizitat de sute de mii de turişti străini.
Chiar şi fără o autostradă care să îl lege direct de Capitală, Brasovul a intrat în ultimii ani în top 5 cele cele mai atractive oraşe pentru mediul de afaceri.
Brasovul este unul dintre oraşele magnet ale României. Atât cei care trăiesc acolo, cât şi cei care ar vrea să se mute mai aproape de munte vor dezvoltare economică şi venituri mai mari, dar în acelaşi timp păstrarea cadrului natural care face din acest oraş o bijuterie. Misiunea viitorului primar este dificilă, pentru că va trebui să menţină echilibrul între aceste două deziderate.
Toate marile oraşe de la noi au cunoscut în ultimele decenii o extindere substanţială pe orizontală. Se vede uşor din satelit! Vorbim de zonele metropolitane, unele nereglementate ca atare, comune şi oraşele mai mici, care s-au dezvoltat odată cu oraşele principale. Sunt localităţi care au avut o dezvoltare nu întotdeauna coerentă, mai ales pe segmentul rezidenţial, dar şi în industrie şi afaceri.
Voluntari sau Otopeni sunt oraşe satelit ale Capitalei, din zona de Nord. Aeroportul, legătura rapidă cu două autostrăzi şi DN1 au sporit interesul pentru ele. Despre Voluntari s-a vehiculat, la un moment dat, că ar putea ajunge al şaptelea sector al Bucureştiului şi mulţi locuitori din Capitală s-au mutat aici. Aşa că oraşul are astăzi atât populaţie din vatra veche a localităţii, cât şi cetăţeni mutaţi în zone rezidenţiale ridicate pe fostele terenuri agricole. Oameni care au venit să-şi voteze aleşii pentru următorii 4 ani.
De aleşii locali va depinde direct cum vor fi modernizate aşezările ţării. Marile oraşe vor influenţa şi regiunile de dezvoltare ale României.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: constanta, timisoara, bucuresti, cluj-napoca, brasov, alegeri locale,
Dată publicare:
27-09-2020 18:28