„România sălbatică”, cel mai amplu documentar realizat în țara noastră. Când va fi lansat
Din pasiunea pentru natură a doi tineri s-a născut cel mai amplu film documentar realizat vreodată în țara noastră.
"România sălbatică" dezvăluie momente nemaivăzute din natură pentru care autorii au stat sute de zile în zone greu accesibile, ca să le surprindă. 11 ani au lucrat cei doi la această producție, iar rezultatul este uimitor. Premiera este programată la sfârșitul lunii.
Pentru filmul "România Sălbatică" fotograful Dan Dinu și cameramanul Cosmin Dumitrache au stat sute de ore la pândă în zone greu accesibile. Doar așa au reușit să surprindă secvențe nemaivăzute din viața animalelor sălbatice.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Dan Dinu, fotograf și regizor: „Am reușit să surprindem niște urși undeva în Munții Făgăraș care încercau să se împerecheze, în plină zi, în plină vară ceea ce este prin natura faptului o chestie interesantă, iarăși foarte multe lucruri interesante la pasări, despre care noi știam că sunt monogame, ni s-a demonstrat că de fapt există și acolo aventuri extraconjugale."
Realizatorii au petrecut 450 de zile numai în sălbăticie. Au înregistrat peste o sută de ore de filmări brute pentru care au parcurs 450 de mii de kilometri. 3 aparate foto au fost distruse în timpul filmărilor, iar 3 drone s-au pierdut.
Naratorul este actorul Adrian Titieni.
Coloana sonoră a documentarului a fost înregistrată în studio cu o orchestră formată din 45 de artiști.
Alexei Țurcan, compozitor: „E plin de peisaje înalte în film și acolo obligatoriu simțeam să vin cu o susținere grandioasă. Adică nu puteam să rămân cu un fluier când am creasta Făgărașului."
Povestea muzicală este completată de vocea Mădălinei Pavăl, o artistă apreciată pentru măiestria cu care îmbină stilul clasic cu folclorul autentic bucovinean.
Mădălina Pavăl: „Natura este și pentru mine locul care mă inspiră cel mai mult și locul despre care cânt cel mai mult. Am înțeles imediat că este un proiect de suflet și o să se vadă asta în imagini și în muzică".
Documentarul "România Sălbatică" va fi difuzat în premieră pe 30 iulie, la Cluj Napoca, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Iar din septembrie va rula și în cinematografe.