Ziua Națională, în pandemie. Micii vor fi livrați acasă de 1 decembrie

Ultima actualizare: 26-11-2020 20:05

Mesele festive și petrecerile cu lăutari de Ziua Națională rămân în acest an doar o amintire din anii trecuţi. Totuși, restaurantele și pensiunile s-au adaptat vremurilor, astfel că de 1 decembrie vom putea comanda acasă, mititei sau fasole cu ciolan.

Localurile și-au şi prelungit programul ca să poată onora toate comenzile.

Peste 2.000 de mititei au înfulecat clienţii unui restaurant din Cluj-Napoca, anul trecut, de Ziua Naţională. Acum, localul nu va mai fi plin, dar micii vor fi împachetaţi şi duşi până la uşa celor care îi comandă.

Felician Fărcaș, bucătar-șef restaurant: "Având în vedere situaţia actuală, fiind închise restaurantele, terasele, e rece afară, vom face delivery, o să livrăm la domiciliu.”

Ca să preia numărul mare de comenzi, angajaţii vor lucra dublu de 1 Decembrie. Clienţii deja se interesează de meniu. Fasolea cu ciolan este aproape nelipsită de pe lista cu cereri.

- Fasolea e pusă la fiert de aproape 2 ore, cu sare şi foi de dafin, după care am adăugat bulionul făcut în casă, condimente, ceapă şi ardei, e o reţetă moştenită de la bunica mea.

Adriana Breban, proprietar restaurant: "Le-am pregătit bunătăţi tradiţionale ca la mama acasă, iahnie cu ciolan afumat, mititei cu muştar, sărmăluţe cu ciuperci şi păsat, am pregătit şi un desert tradiţional, plăcintă cu dovleac, cu mere şi cu brânză."

Sunt variante şi pentru cei care stau la casă şi vor să facă singuri grătar.

Bianca Mogoș, administrator carmangerie: "Am pregătit aici un coş special pentru 1 decembrie, o şuncă de casă, cârnaţi de casă, o ceafă rulată cu ardei, tradiţionalii mici şi un ciolan dezosat. Preţurile variza în funcţie de produsele alese, un astfel de coş costa între 200 şi 400 de lei."

Ilie Chiver, proprietar afumătoare tradiţională: "La afumat stau de vreo 3 zile, le mai trebuie vreo 2 zile şi sunt gata. De ziua naţională punem de toate şi pulpa şi ceafa şi cotlet că sunt produse tradiţionale."

O masă îmbelşugata pentru 1 Decembrie poate să ajungă şi la câteva sute de lei, în funcţie de cantitate şi de produsele alese.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO