Ziua de marți, dedicată faptelor bune: „Pentru mine a fost o surpriză”

Dată publicare: 03-12-2019 20:13
Dată actualizare: 03-12-2019 20:26


În peste 150 de țări din toată lumea, printre care și România, marți este pentru faptele bune.

De Ziua Internațională a Generozității, oamenii ii ajută pe cei din jurul lor. Unii au donat sânge, alții obiecte, dar au fost și români care au strâns bani pentru cauze nobile.

Elevii unei școli din Capitală și-au făcut marți propriul bazar. Jucăriile pe care nu le-au vândut au fost donate celor ce au prea puține sau deloc.

Pentru al treilea an la rând în țara noastră, de Ziua Internațională a Generozității, oamenii sunt încurajați să facă o fapte bună și să doneze lucruri de care nu mai au nevoie. De pildă, într-o școală au fost aduse deja zeci de pachete cu haine, jucării și încălțăminte. Toate vor ajunge la un magazin social din Capitală.

Magda Cojocea, învățător Școala Nr. 5: „Avem două colaborări cu o grădiniță din Brașov și din județul Suceava. Lor le vom trimite separat cărticele pentru grădiniță și clasa pregătitoare."

Alții au donat sânge.

Laszlo Bodor, asociația Envision: „Un domn m-a întrebat dacă donez pentru cineva anume și a zis că nu și m-a rugat să donez pentru cineva care este internat și are leucemie și m-a făcut să simt că într-adevăr gestul meu a contat."

Marian Costache, inițiator "N-avem sânge": „Într-o Românie normală nu ar trebui să existe oameni care așteaptă după sânge în spitale."

Și la Alba Iulia au fost destui dispuși să facă fapte bune.

Alexandra Herța, coordonator inițiativă: „Aceste plăsuțe sunt create din materiale reciclate de voluntari și ne-am dat seama că prin ele putem ajuta și alte cauze și astăzi de Giving Tuesday ne-am dorit să ajutăm, să strângă banii, să cumpere aparatul de drenaj limfatic."

Iulia Almășan, coordonator inițiativă: „E o zi în care noi dăruim și alții ne dăruiesc nouă și pe urmă noi dăruim mai departe. Anul acesta noi luptăm pentru o fetiță dintr-o instituție din Alba Iulia cu note excepționale. Vrem să fim alături de ea."

Iar cei de la Căminul pentru Persoane Vârstncie au avut parte de o surpriză.

Olivia: „Foarte frumos. Nici nu m-am așteptat. Pentru mine a fost o surpriză. Nu am știut că există și ziua aceasta ar trebui să fie tot timpul ziua faptelor bune."

Sebi Băeșan, export local Primăria Alba Iulia: „Giving Tuesday presupune să te oprești din goana ta, muncă, efort, timpul tău alocat pentru tine. Să te oprești și să faci o faptă bună, un gând, un zâmbet orice."

Giving Tuesday este o mișcare globală care a început în anul 2012 în New York. Este un răspuns la Black Friday, ziua în care omenirea cumpără cel mai mult.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO