Primul magazin cu fapte bune din Românie s-a deschis la Sibiu. Ce pot cumpăra clienții

Dată publicare: 15-11-2019 08:07
Dată actualizare: 15-11-2019 10:20


Cum ar fi să intri într-un magazin și să poți cumpăra de pe raft fapte bune? Primul magazin de acest fel s-a deschis de curând la Sibiu.

Clienții pleacă de aici cu obiecte făcute manual, cărți, lumânări parfumate și multe alte lucruri. Toate aceste obiecte provin fie din donații, fie au fost create de mâinile iscusite ale voluntarilor.

Din banii obținuți sunt sprijinite cazuri și proiecte sociale.

Printre primii clienți o găsim pe Eva, care a venit însoțită de cățelușa ei, Fifi. Cele două au dat o raită prin magazin și au promis că nu vor pleca cu mâna goală.

Eva Maria Șoimu, client: „Am venit cu colega de camera. Dacă fiecare am face câte o fapta bună, cât de mică, am trăi într-o lume mai bună.”

Magazinul se află la o aruncătură de băț de centrul orașului, iar pe rafturi găsim de la cărți, până la haine sau bijuterii confecționate manual. Prețurile sunt pentru toate buzunarele, astfel că oricine îi trece pragul să își poată permite măcar un obiect.

Clientă: „Sunt foarte încântată de acesta acțiune.”
Reporter: „Ce ați luat de pe raft?”
Clientă: „În primul rând niște cărți, este pasiunea mea și bineînțeles cărți de autori români și apoi am ales o lumânare creată chiar de persoane cu dizabilități.”

Alți clienți au preferat să caute un cadou pentru animalul de companie. Iar oferta este foarte vastă.

Clientă: „Decât să dai banii unui comerciant, mai bine faci o fapta bună. ”
Reporter: „Ce ați ales?”
Clientă: „Niște pătuțuri pentru căței”
Reporter: „Bucurați mai multă lume?”
Clientă: „Da, în primul rând cățeii.”

Printre cumpărături, clienții află și despre proiectele celor patru asociații din oraș. Sunt sprijinite diverse cazuri sociale, dar și animalele de pe străzi sunt ajutate să își găsească un stăpân.

Andreea Rosetti, reprezentanta unei asociații: „Circuitul ar fi așa, o asociație primește niște lucruri ca și donație sau le confecționează, apoi le aduce la magazin și le vinde, iar banii care îi obținem sunt folosiți pentru activitățile asociației.”

Magazinul de fapte bune este deschis zilnic între 10:00 și 19:00 și îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care vor să-i ajute pe cei aflați în nevoie.


VIDEO PROTVPLUS.RO