Zeci de mașini au rămas înzăpezite. Zonele în care circulația este afectată de ninsori
Primul episod de vreme severă din această iarnă le-a dat o lecţie dură multor şoferi români. La expirarea codului galben, cei de la ISU au numărat în jur de 40 de maşini blocate în zăpadă.
Unii au rămas înzăpeziţi exclusiv din vina lor după ce s-au aventurat pe drumuri închise circulaţiei. Ulterior, au cerut disperaţi ajutor la 112.
Pe Transbugeci, vântul turbat a spulberat zăpada iar şoferii care s-au aventurat cu maşinile pe şoseaua închisă circulaţiei au sfârşit în necaz. Un autoturism în care se afla o familie cu doi copii a derapat şi a ajuns în şanţ, în apropiere de cabana Dichiu.
În sprijinul oamenilor au fost trimise echipaje de jandarmi şi salvatori montani. Operaţiunea a durat aproape trei ore. Şoferul imprudent a scăpat doar cu un avertisment şi două puncte de penalizare.
Ciprian Vătășelu, purtător de cuvânt IJJ Dâmbovița: "Este marcat cu indicator cu trecerea interzisă. Este închis circulaţiei pe timp de iarnă. Nu au luat în calcul acel indicator. Autoturismul era echipat corespunzător pentru condiţii de iarnă, cu anvelope. Se impune deplasarea şi cu lanţuri."
În ultimele ore, în toată ţara, responsabilii au intervenit pentru deblocarea a 36 de maşini rămase în zăpadă. În acelaşi timp, autospecialele au acordat sprijin pentru 3 ambulante cu pacienţi, care nu mai puteau înainta din cauza viscolului.
Patru drumuri naţionale şi 16 judeţene din 7 judeţe au fost afectate de vremea rea.
Cel mai rău a fost în zona Moldovei. În Botoşani, nouă oameni au fost evacuaţi din maşinile blocate în nămeţi iar în Suceava jandarmii au fost chemați să scoată din zăpada 20 de autoturisme.
Zăpada a creat probleme şi în zona de munte a judeţului Covasna. A nins toată noaptea şi - la un moment dat - părea că intervenţia drumarilor este în zadar.
Pe litoral, vântul a suflat cu putere aproape toată ziua. Valuri de peste trei metri au lovit digurile de protecţie din zona Cazionului din Constanța şi a portului Tomis.
Judeţul Constanța este sub cod galben de vânt! Iar cei care vor să meargă pe faleză, să admire sau să fotografieze spectacolul mării, trebuie să îndure o temperatură resimţită de minus trei grade din cauza vântului puternic.
Toate porturile maritime au fost închise în luni dimineaţă.