Zeci de localitati din Braila, inundate dupa ploile din ultimele zile. Localnicii se tem ca structura caselor va ceda
Scaderea temperaturilor, dar si ploile care au cazut in ultimele zile au facut prapad in judetul Braila.
Zeci de localitati au fost inundate, dupa ce debitele raurilor au crescut extrem de mult, iar apa a navalit pur si simplu peste maluri. Intr-o singura comuna, zeci de gradini si peste 300 de hectare de pasune au fost acoperite de puhoaie.
Din fericire, casele oamenilor au ramas neatinse, dar subsolurile s-au umplut de mucegai si pot ceda oricand. 67 de localitati din judetul Braila se afla in zone inundabile. Din cauza zapezii care s-a topit, dar si a ploilor, raurile parca au explodat, iar apa a navalit pe strazi si in gradinile oamenilor.
Localnica: "S-a inaltat drumul, o ia dupa colt si intra in curte la mine. Nu mai am nimic, nimic, s-a uscat tot, nu salcam, nu o fructa, tot s-a uscat."
Casele au ramas inca neatinse, dar acolo unde exista si beciuri, apa s-a infiltrat in pereti.
Localnica: "Uite, apa care este aicea si mi-au tras peretii prin casa, este mucegai."
Numai in comuna Movila Miresii, sute de hectare de pasune au fost inundate. Pompierii au intervenit acolo cu 6 motopompe.
Vasile Badara, viceprimarul comunei Movila Miresii: "Cel putin 300 de hectare de pasune, sa nu zicem sa avem si mai multe fata de anul trecut. Anul acesta e si mai intinsa apa."
Desi nu mai ploua, riscul de inundatii ramane.
Stefan Stoian, purtatorul de cuvant al ISU Braila: "S-a hotarat pornirea a 18 statii de desecare pentru evacuarea apei. In localitatile Movila Miresii, Dudesti, Victoria, Gropeni si municipiul Braila."
Autoritatile au cerut Guvernului ajutor financiar, in valoare de 500.000 de lei, ca sa poata porni toate statiile de desecare din judet, iar situatia sa revina cat mai repede la normal.