Zeci de angajați ai unui laborator de dulciuri din Târgoviște, infectați cu Covid-19. Cu câte persoane au intrat în contact

Ultima actualizare: 01-07-2020 16:33
CSID dulciuri

Un număr de 13 angajaţi ai unei unui laborator de producţie a dulciurilor care operează mai multe cofetării din municipiul Târgovişte au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Potrivit News.ro, niciunul dintre aceștia nu a prezentat simptome ale bolii.

Ei au fost testaţi după ce doi colegi au fost confirmaţi ca fiind purtători ai virusului în urmă cu cinci zile. Conform DSP Dâmboviţa, cei 13 salariaţi au intrat în contact direct cu 68 de persoane.

Potrivit datelor furnizate miercuri de DSP Dâmboviţa, testarea salariaţilor cofetăriei respective a fost făcută la iniţiativa conducerii laboratorului de dulciuri, după ce în zilele de 24 şi 25 iunie doi angajaţi au fost diagnosticaţi, aceştia prezentând simptomele bolii.

”La iniţiativa conducerii respectivului laborator de cofetărie, în data de 29 iunie 2020 a fost demarată acţiunea de testare profilactică a 47 de salariaţi, din care 13 sunt cazuri pozitive, asimptomatice. Acţiunea de testare profilactică a fost determinată de cele două cazuri index, simptomatice, apărute în cadrul societăţii în zilele de 24 şi 25 iunie 2020. Ancheta epidemiologică demarată de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a identificat până la acest moment, un număr de 68 de contacţi direcţi”, se aeată într-un comunicat remis News.ro de DSP Dâmboviţa.

Toţi pacienţii pozitivi au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, iar contacţii direcţi a acestora şi membrii de familie sunt izolaţi la domiciliu.

În plus, s-a dispus întreruperea activităţii laboratorului de producţie şi a unităţilor de desfacere, pentru o perioadă de 14 zile, efectuarea dezinfecţiei terminale la nivelul tuturor spaţiilor comune, a liniilor de producţie şi a mijloacelor de transport, asigurarea de echipamente de protecţie în cantitate suficientă pentru întregul personal.

Totodată, DSP Dâmboviţa a amendat cu 10.000 de lei laboratorul de producţie a dulciurilor pentru neconformităţile identificate ca urmare a controlului igienico-sanitar şi a impus societăţii comerciale ca în regim de urgenţă, să aplice toate măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO