„A fost un înger”. Lacrimi de durere la înmormântarea fetei de 17 ani prinsă sub ruinele internatului din Odorheiul Secuiesc
Sute de oameni au participat la înmormântarea adolescentei de 17 ani care a fost prinsă sub ruinele internatului din Odorheiul Secuiesc.
Fata s-a stins după trei săptămâni în care a stat în comă profundă. În Albești, Mureș, întreaga comunitate a fost lângă familia îndoliată.
Colegi de clasă, prieteni, rude și vecini, cu toții au condus-o pe ultimul drum pe adolescenta de 17 ani. Fata a fost înmormântată în cimitirul Unitarian din localitatea natală, Albești.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Rudă: „E foarte tragic, mai ales tinerețea. E de nespus. Asta e. Era foarte frumoasă, sportivă, era plină cu viață”.
Rudă: „E durerea așa de mare încât nu ai cuvinte. E imens de greu. Dumnezeu să o odihnească și să aibă zbor lin spre ceruri. Am crezut că există o minune. A fost un înger de om. Mare păcat”.
Adolescenta este a doua victimă care și a pierdut viața, în urma prăbuşirii parțiale a clădirii internatului din Odorheiu Secuiesc. David, de 18 ani, a murit pe loc în ziua nenorocirii, 18 decembrie. Iar alte două eleve au fost ranite ușor.
Rudă: „Am avut speranță, dar viața are regulile ei. E o tragedie”.
În ceea ce privește ancheta, patronul firmei de construcţii a fost plasat sub control judiciar. Între timp, proprietarul clădirii, Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, a cerut o nouă autorizaţie de construcţie pentru consolidarea internatului. Lucrările au început pe 3 ianuarie, iar până în vară ar trebui finalizate.
Potrivit raportului făcut de Inspectoratul de Stat în Construcții, șanțul adânc săpat chiar lângă clădire nu era prevăzut în autorizația de construire.
La capitolul cauze probabile care au dus la prăbușire sunt menționate săpăturile mecanizate cu un utilaj greu, fundația subredă a internatului vechi de un secol și graba muncitorilor, care ar fi fost îndemnați să termine lucrările în șase ore.