Starea bărbatului prins și strivit în malaxorul dintr-o brutărie. Relatarea unui martor

12-05-2019 07:19

Accident grav de muncă, în localitatea Şieu Odorhei, din Bistriţa Năsăud. Un bărbat de 61 de ani a fost prins în malaxorul pe care îl curăţa într-o brutărie.

Aparatul i-a tras haina, apoi şi pe el. Colegii i-au sărit imediat în ajutor, dar omul a fost grav rănit. El a fost dus de urgenţă, cu elicopterul la spitalul din Târgu Mureș. 

Bărbatul lucra de ani de zile la brutăria din Şieu Odorhei. Trebuia să cureţe malaxorul, ca de obicei, însă aparatul i-a prins haina şi l-a înghiţit şi pe el.

"S-a aplecat să cureţe de pe margini şi probabil că i-a prins haina elicea aia de la malaxor. O mică neatenţie şi l-a tras acolo", povestește un cunoscut.

Când au auzit ţipetele disperate de ajutor, colegii bărbatului au sărit imediat să îl scoată. Mai multe echipaje de salvare au venit cât de repede au putut să-i acorde primul ajutor.

Marius Rus, ISU Bistrița-Năsăud: "Prins până la nivelul toracelui într-un malaxor, pentru a-l putea elibera, pompierii militari au folosit accesorile hidraulice şi l-au extras."

Tiberiu Tudor, medic SMURD Bistrița-Năsăud: "Victima, la sosirea noastră, se afla în malaxor, încă se afla strivită de braţele malaxorului. Este conştient, a suferit un traumatism toraco abdominal închis prin strivire, prezintă multiple fracturi costale hemotorace."

Medicii i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului şi au chemat un elicopter SMURD. Rănitul a fost transferat în stare critică, la Târgu Mureş. Poliţiştii şi inspectorii de muncă anchetează nefericitul accident.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO