Vremea azi, 5 ianuarie. Temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului
Joi vremea se menține caldă. Vântul agită atmosfera în toată țara, cu viteze mai mari pe crestele munților.
O să plouă în jumătatea nordică, dar pe partea sudică avem o zi însorită. Maximele pleacă de la 6 grade în depresiuni și ajung pe la 13-14 grade în sud-vest și în nord-est.
Vremea în țară
Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Vreme frumoasă și caldă pentru această perioadă. Se pornește însă vântul, care va sufla cu peste 45 de km/h. După prânz, maximele ajung la 12 grade la malul marii.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, urmează tot o zi însorită. Vântul se întețește, însă temperaturile rămân ridicate și se vor atinge 11 grade pe la Focșani.
În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem tot vreme caldă pentru această perioadă, cu maxime de până la 13, poate chiar 14 grade. Cerul rămâne acoperit, o să plouă, iar vântul prinde putere, îndeosebi în zona montană. Pe crestele din nordul Orientalilor va ninge viscolit, cu rafale de peste 120 de km/h.
Atmosfera închisă găsim și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Vin ceva ploi, iar vântul suflă nervos, cu viteze mai mari în Munții Apuseni. Temperaturile se opresc la 10 grade - valori ridicate pentru data din calendar.
Înnorările persistă și în ținuturile vestice, însă vremea rămâne caldă și se vor atinge 11 grade, pe la Reșița. O să plouă, iar vântul agită atmosfera, îndeosebi în Carpații Occidentali.
Și în Transilvania urmează o zi mohorâtă, cu înnorări, vânt intens și precipitații. Vorbim în special despre ploi, însă în depresiuni ploile se transformă în lapoviță și ninsoare. Vântul suflă cu peste 70 de km/h în zonele joase, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 120 de km/h și va fi viscol.
În schimb, în Oltenia găsim vreme frumoasă și temperaturi peste valorile normale, de până la 13-14 grade. Norii apar destul de rar, însă vântul devine ceva mai insistent.
Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice: soare și atmosferă de primăvară pe la amiază, cu temperaturi de până la 12 grade, pe la Ploiești. Vântul agită atmosferă, în toată provincia, cu viteze mai mari la munte.
Vremea în București
În București avem atmosferă însorită și caldă, cu o maximă de 11 grade. Se pornește însă vântul, care va sufla cu viteze de până la 45 de km/h. Noaptea ne aduce tot vreme caldă și o minimă de 4 grade.
Vineri, de Bobotează se mai încălzește puțin și o să avem o amiază foarte plăcută, cu soare, vânt domol și până la 13 grade în termometre, o valoare mai potrivită pentru luna martie.
Sâmbătă temperatura scade până la 8 grade, dar și aceasta este o valoare ridicată pentru începutul anului. Avem soare pe timpul zilei, dar noaptea se lasă ceață și temperatura coboară până la -2 grade.
Vremea se păstrează caldă și duminică. Amiaza ne aduce atmosferă plăcută și o maximă de 7 grade, însă în prima parte a zilei vor fi nori de joasă altitudine sau ceață.
Vremea la munte
Vântul prinde putere și la munte, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 120 de km/h. Cele mai mari viteze se vor atinge pe crestele Orientalilor. În zona montană înaltă ninge viscolit, iar temperaturile din stațiuni rămân la valori similare cu cele de miercuri.
Vineri se răcește simțitor, înnorările persistă și o să ningă viscolit. În zonele mai joase vântul bate cu peste 90 de km/h, însă pe creste vitezele depășesc 120 de km/h.
Sâmbătă se mai domolește vântul și doar pe creste vor mai fi unele intensificări. Cerul rămâne acoperit și în Carpații Orientali mai cad câțiva fulgi de zăpadă.
Duminică se mai îndreaptă vremea. Iese soarele, nu mai vorbim de precipitații, însă vântul prinde putere mai ales în zona înaltă a masivelor sudice.