Vlad Voiculescu a fost propus de Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Sanatatii. Vineri ar putea depune juramantul

Dată publicare: 19-05-2016 21:38
Dată actualizare: 22-05-2016 07:09


Vlad Vasile Voiculescu a fost propus, joi, de premierul Dacian Ciolos pentru a ocupa functia de ministru al Sanatatii, anunta un comunicat de presa al Guvernului.

 "Premierul Dacian Ciolos a inaintat astazi presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, propunerea de numire a lui Vlad Vasile Voiculescu in functia de ministru al Sanatatii", se arata in comunicatul citat.

Potrivit unor surse guvernamentale, ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Sanatatii ar urma sa aiba loc in cursul zilei de vineri, transmite News.ro.

Informatiile privind intentia de nominalizare a lui Voiculescu, in prezent consilier al ministrului Finantelor, au aparut inca de marti, cand premierul Dacian Ciolos a discutat cu acesta.

De altfel, miercuri, dupa sedinta Executivului, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat ca in aceasta saptamana va fi numit un nou ministru al Sanatatii.

Cine este Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a initiat ”reteaua citostaticelor”, alcatuita din voluntari care timp de mai multi ani au transportat in Romania, fara sa solicite niciun beneficiu material, medicamente esentiale in tratamentul cancerului, care nu se gaseau deloc in spitalele si farmaciile romanesti.

Vlad Voiculescu este implicat in mai multe proiecte sociale in special in domeniul sanatatii. El este initiatorul MagiCAMP si a fost vicepresedinte si trezorier al European Cancer Patient Coalition.

La numirea in MInisterul Finantelor, el revenea in Romania dupa 14 ani petrecuti la Viena unde a absolvit cursurile de licenta si master ale Vienna University of Economics and Business Administration si a acumulat o experienta de peste 10 ani in domeniul financiar. Ultima pozitie detinuta inaintea numirii la Finante a fost de vicepresedinte in cadrul Diviziei de Finantari de Infrastructura a Erste Group Bank AG.


VIDEO PROTVPLUS.RO