Victor Ponta a elogiat, la Beijing, contributia Chinei si a Partidului Comunist Chinez la pacea si dezvoltarea lumii

19-05-2016 20:59

Victor Ponta

 Fostul presedinte al PSD Victor Ponta a participat, marti si miercuri, la Forumul politic la nivel inalt China-UE, desfasurat la Beijing.

 Cu aceasta ocazie, Victor Ponta a apreciat ca pacea si dezvoltarea lumii nu pot fi separate de contributia Chinei si a Partidului Comunist Chinez, potrivit site-ului romanian.cri.cn, al postului Radio China International, citat de News.ro.

”Pacea si dezvoltarea lumii de azi nu poate fi separata de contributia uriasa adusa de China si Partidul Comunist Chinez”, a declarat Victor Ponta in cadrul lucrarilor celei de-a cincea editii a Forumului politic la nivel inalt China - UE, organizat de catre Sectia pentru Relatii Internationale a Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez.

Citeste si: Agentia oficiala de stiri chineza Xinhua: "Victor Ponta admira Partidul Comunist Chinez"

Potrivit site-ului in limba romana al postului Radio China International, ”Victor Ponta a aratat ca anul acesta se implinesc 95 de ani de la infiintarea Partidului Comunist Chinez, care se apropie de centenar. Lumea a asistat la dezvoltarea rapida a Chinei, in ultimele decenii. Cea mai populata tara a lumii si a doua cea mai mare entitate economica din lume, China participa activ la afacerile internationale, aducand o mare contributie pacii si dezvoltarii.”

Tema editiei din 2016 a Forumului a fost „Reforma si dezvoltare comuna, viitorul colaborarii chino-europene" si au participat la lucrari 30 de reprezentanti si lideri de partid din 24 de tari europene.

Pe vremea cand era prim-ministru, in septembrie 2014, Victor Ponta a facut o vizita oficiala in China. ”Victor Ponta a declarat ca Romania este mandra de prietenia traditionala cu China si ca admira Partidul Comunist Chinez pentru modul in care conduce poporul chinez pe calea socialista”, scria atunci agentia oficiala de presa Xinhua, relatand intalnirea dintre Ponta si presedintele Chinei, Xi Jinping.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO