Vitamina D, absolut indispensabilă în sezonul infecţiilor

18-11-2019 10:40


Vorbim despre vitamina D în condiţiile expunerii la lumina solară - de fapt, în condiţiile existenţei ultravioletelor B. Această substanţă imunitară este absolut indispensabilă în sezonul infecţiilor.

La vârste mici, carnea, ouăle şi brânzeturile grase sunt obligatorii în meniurile zilnice.

Fier hemic, calciu, vitamina D 3 şi vitamina B12. Aceste substanțe, fără de care nu funcţionăm, se află doar în produsele de origine animală.

Vitamina D 3 nu se poate lua doar din hrană în anotimpul rece, când expunerea la razele ultraviolete este minimă. De aceea aveţi nevoie de suplimente standardizate.

Gravida are nevoie de 600 de unităţi internaţionale pe zi din supliment medicamentos. Din a 10 zi de de viaţă, sugarul primeşte 400 de unităţi internaţional e zi până la 3 ani, conform noilor protocoale europene

Vitamina D nu intră doar în structura sistemului osos, ci în dezvolarea normală a fiecărui muşchi. Ne referim inclusiv la muşchii care formează organe – spre exemplu inima. Şi vasele de sânge sunt, de asemenea, structuri musculare, care au nevoie acută de această substanţă. În copilărie şi adolescenţa, vitamina D se comportă asemenea unui hormon, pentru că participă la formarea fiecărui organ şi sistem.

După vârsta de 3 ani, copilul are nevoile de vitamina D ale unui adolescent sau adult.

Aşadar suplimentele sunt necesare inclusiv pentru sistemul imunitar. Din nou, 600 de unităţi internaţionale, zilnic, de vitamina D3. Indiferent de vârstă.