Viorica Dăncilă anunţă discuţii cu CSM şi magistraţii privind OUG pe legile justiţiei


Ultimul update: Duminica 24 Februarie 2019 14:23
Data publicarii: Duminica 24 Februarie 2019 14:06
Categorie: Stiri actuale
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a invitat reprezentanții CSM și ai asociațiilor de magistrați la discuții luni după-amiază

COMUNICATUL GUVERNULUI ROMÂNIEI: 

Având în vedere opiniile exprimate în spațiul public de diferite asociații profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai CSM, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul justiției.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă asigură asociațiile de magistrați că există întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituțiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiție corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat marţi într-o conferință de presă adoptarea a două ordonanțe de urgență ale Guvernului - una dintre acestea vizând modificarea legilor justiției.

Toader a anunțat că - pentru numirea șefilor marilor parchete - DNA, DIICOT, Parchetul General - va fi nevoie de un aviz de la plenul CSM, și nu de la Secția pentru procurori a CSM, cum era până acum.

De asemenea, a ministrul declarat că funcţiile de conducere din Ministerul Public pot fi ocupate şi de procurori care au fost judecători şi că persoanele aflate în prezent în aceste funcţii cu delegare le mai pot ocupa 45 de zile.

În urma celor două ordonanţe de urgenţă mai multe instanţe şi parchete din România au anunţat că-şi suspendă activitatea în următoarea săptămână. Ministrul Tudorel Toader nu a avut însă nicio reacţie, deşi magistraţii vorbesc deja de o posibilă greva generală în Justiţie.

În faţa valului de critici la adresa celor două ordonanţe de urgenţă, critici venite inclusiv din partea Comisiei Europene, la Guvern s-a lăsat liniştea până duminică. Contactat de Ştirile ProTV, Ministrul Justiţiei a refuzat să comenteze scandalul din sistem. Iar Victor Ciorbea, singurul care poate contesta cele două acte normative la Curtea Constituţională, încă mai analizează.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Viorica Dăncilă anunţă discuţii cu CSM şi magistraţii privind OUG pe legile justiţiei
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO