Viituri devastatoare în Bistrița și Mureș. Mai multe gospodării au fost inundate

16-05-2019 07:38


A fost cod portocaliu de vreme extremă în mai multe localităţi din Bistriţa-Năsăud. O ploaie torenţială, care a durat aproximativ 30 de minute, a adus viituri puternice şi mai multe gospodării au fost inundate.

Oamenii au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele şi să meargă peste noapte la vecini sau la rude. Potopul a făcut prăpăd şi în judeţul Mureş.

În localitatea Brâncoveneşti din Mureş totul a început cu o grindină puternică şi deasă. Apoi a venit potopul. Localnicii au privit neputincioşi cum apa, cu o forţă greu de imaginat, rupe totul în cale şi le intră în gospodării.

Viitura a afectat în doar câteva minute sute de gospodarii şi din localităţile Dumbrava, Hodosa, Reghin, Petelea şi Gornești.

Şi în Bistriţa Năsăud a fost prăpăd în mai multe localităţi.

În localitatea Dumitra, de pildă, militarii au fost nevoiţi să evacueze o mamă, alături de copilul ei, dar şi o femeie în vârstă de 60 de ani.

Şi în Jelna au fost inundate 50 de gospodării, iar aproximativ 30 de persoane au fost scoase pe pompieri din locuinţele pline de apă.

În plus, ploile torenţiale care au căzut pe Valea Someșului au adus la vale aluviuni care au blocat calea ferată şi au ajuns pe DN 17 D în localitatea Feldru.

Şi cota de inundaţii a râului Budac a fost depăşită cu 60 de centimetri, iar populaţia din comuna Budacu de Jos a fost avertizată prin sistemul RO-Alert.

În judeţul Bistriţa ploua şi la prânz în mai multe localităţi afectate de inundaţii şi anume în Budacu de Jos, Dunitra şi Jelna. Oamenii sunt ajutaţi de pompieri să îşi cureţe casele, dar stau încă cu teamă.

De la ora 12.00 a intrat în vigoare în cod galben de instabilitate atmosferică şi va turna cu găleata în judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Olt, Teleorman şi Giurgiu. Ploi puternice vor lovi şi zonele de munte din Alba, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Braşov.

Abia vineri la ora şase dimineaţa va expira acest cod de vreme rea. Tot de astăzi până pe 19 mai, în cea mai mare a ţării vor fi averse cu caracter torenţial, vijelii şi căderi masive de grindină.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57