VIDEO. Proprietarul rottweiler-ului care a atacat echipajele calare din Capitala risca dosar penal

Dată publicare: 31-10-2012 13:08
Dată actualizare: 03-11-2012 00:06


Atac sangeros in vecinatatea parcului Herastrau din Bucuresti. Doua echipaje calare ale politiei locale au fost incoltite de un rottweiler, in timp ce erau in patrulare.

Cainele fioros era la plimbare cu stapanul sau, fara lesa si fara botnita. Intr-un moment de nebunie, l-a muscat pe unul dintre agenti si a ranit caii la picioare si piept.

Proprietarul a fost amendat si risca dosar penal.

Cazul redeschide discutia despre legea care ii obliga pe cei care detin caini agresivi sa-i tina legati astfel incat sa nu atace alte fiinte.

Imaginile crude au fost surprinse de un martor in jurul orei 09:30 de minute in apropierea Parcului Herastrau.

Rottweilerul, fara lesa si fara botnita, lasat nesupravegheat, a atacat doua echipe ale patrulei calare.

Prima muscata a fost Delia, o iapa de 9 ani. Ciinele si-a infipt apoi coltii si in Mango, un armasar de 7 ani. Ultimul la care s-a napustit a fost unul dintre agenti.

Cei doi cai au incercat sa scape de coltii cainelui Max, fara sa-l atace in vreun fel. Nu au reusit. Rottweilerul agresiv i-a urmarit pana in dreptul Ambasadei Coreei de Nord, iar cand a prins momentul a muscat din nou.

Intr-un final stapanul a reusit sa lege cainele agresiv in lesa. Imediat la fata locului a sosit si un veterinar. Pentru ca ranile cailor erau serioase au fost retrasi in padoc.

Stapanul animalului a refuzat sa comenteze incidentul. Cazul redeschide discutia despre cainii periculosi lasati liberi.

Legea care ii obliga pe proprietarii cainilor agresivi sa-si tina animalele supravegheata si cu botnita trebuie respectata cu atat mai mult cu cat in parcurile prin care se plimba zi de zi animelele sunt si sute de copii.

Concret, atunci cand un animal agreseaza un alt animal este vorba despre o contraventie care se pedepseste cu amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei, aplicate fireste stapanului.

Atunci cand este atacat un om, ceea ce s-a intamplat in cazul de fata, este vorba deja despre o infractiune care se poate pedepsi cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO