Victor Ponta, din nou la DNA. Premierul sustine ca a depus un document care ii dovedeste nevinovatia

Ultima actualizare: 18-09-2015 07:51

Premierul Victor Ponta s-a prezentat, marti dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

La iesirea din sediul DNA, premierul a declarat ca a venit sa depuna o decizie a Curtii Europene de Justitie referitoare la contractele de consultanta juridica, document care, in opinia sa, demonstreaza ca procurorii anticoruptie nu au un caz impotriva sa.

"Am vrut sa depun, pentru ca e important pentru cauza, decizia Curtii Europene de Justitie data in 3 septembrie, care lamureste foarte clar ce se intampla cu contractele de consultanta juridica: "o prestare de servicii, precum cea in discutie, si care este remunerata prin plata periodica a unor sume forfetare trebuie considerata efectuata in perioada la care se raporteaza plata, indiferent daca prestatorul a furnizat sau nu a furnizat (serviciile - n.r.). Eu zic ca am facut activitate, procurorul zice ca n-am facut, Curtea Europeana de Justitie zice sa ne vedem de treaba amandoi, pentru ca, atat timp cat s-au platit taxele, e in regula", a afirmat prim-ministrul, conform Agerpres.

Potrivit lui, din punctul de vedere al Curtii Europene de Justitie, "nu avem un caz aici".

Victor Ponta a venit fara avocat, precizand ca a vrut sa-i explice procurorului de ce a depus acest document la dosar. Premierul a adaugat ca procurorul de caz nu a avut timp sa-l primeasca si ca acesta urmeaza sa studieze aceasta decizie a Curtii Europene de Justitie.

Victor Ponta si-a anuntat inca de vineri intentia de a veni la DNA, insa potrivit procedurii procurorul este cel care decide momentul si mai ales cel care citeaza persoana suspectata. Nu e posibil, spun cei de la DNA, ca o persoana cercetata sa vina atunci cand doreste, chiar si cu probe, sa stea de vorba cu procurorul. Asa ca, pret de cateva minute, Ponta a incercat in zadar sa ajunga la magistratul anchetator si, dupa ce a vazut ca nu este primit, a lasat decizia Curtii Europene de Justitie la biroul "audiente".

Lucrurile sunt insa destul de complicate, cata vreme lui Dan Sova i se reproseaza ca ar fi inregistrat in contabilitate aceste contracte de colaborare, tocmai pentru a diminua obligatiile catre Fisc. Iar de aici, acuzatia de evaziune fiscala trebuie lamurita in primul rand de un judecator . 

Azi am solicitat să pot depune la DNA, la dosarul în care sunt acuzat, un document nou care influențează fundamental...

Posted by Victor Ponta on Tuesday, September 15, 2015

Ponta este cercetat de DNA pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, la data faptelor avocat, in acelasi dosar cu fostul ministru Dan Sova, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO