Un tren a deraiat in Cluj, dupa ce a lovit o cireada de bivoli. Animalele au fost taiate in bucati, pentru a fi indepartate

Ultima actualizare: 08-01-2015 00:06

Printr-o spaima teribila au trecut luni dimineata calatorii care se aflau in trenul Regio Huedin-Cluj, dupa ce locomotiva a lovit sase bivoli rataciti pe calea ferata si a sarit de pe sine.

Accidentul s-a petrecut putin inainte de ora 7, in localitatea Aghiresu din judetul Cluj. Mecanicul locomotivei nu a putut sa evite bivolii de pe sine, iar in urma impactului, locomotiva a deraiat. Calatorii s-au speriat ingrozitor cand au simtit izbitura, insa niciunul nu a fost ranit.

Dupa o jumatate de ora, un alt tren venit de la Cluj i-a preluat si i-a dus din nou la Huedin, unde si-au reluat calatoria pe o alta ruta si cu alta garnitura. O ancheta va stabili acum in ce imprejurari au ajuns animalele pe calea ferata si cum va fi pedepsit proprietarul lor.

Citeste si: INFOGRAFIC: "A doua armata a tarii" s-a risipit. CFR pierde vagoane, oameni si kilometri/ora in cursa cu companiile private

Ca sa poata scoate animalele prinse sub tren, lucratorii de la CFR au fost nevoiti sa le taie in bucati. Localnicii spun ca bivolii i-ar apartine unui medic veterinar, care are o ferma de animale la zece kilometri distanta de locul accidentului. Animalele fac parte dintr-un lot care fusese adus in urma cu cateva zile de la o ferma din judetul Alba, insa nimeni nu isi explica cum au ajuns pe calea ferata.

 

Politistii au reusit sa-l identifice pe proprietarul care ar fi trebuit sa le supravegheze. El risca sa fie amendat pentru imprudenta si ar putea fi obligat sa plateasca si pagubele produse. In plus s-a ales cu o pagube semnificative. Numai un singur bivol costa 3500 de lei, iar valoarea totala a cirezii ajunge la 17.500 de lei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO