Vela propune realizarea unor sensuri unice pentru decongestionarea traficului din Capitală


Ultimul update: Joi 05 Decembrie 2019 18:48
Data publicarii: Joi 05 Decembrie 2019 18:47
Categorie: Stiri actuale
Ion Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, propune realizarea unor sensuri unice în zonele aglomerate din Bucureşti, pentru decongestionarea traficului.

Vela a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că tot ce ţine de fluxul de circulaţie din Bucureşti este atributul Primăriei Generale şi nu al Ministerului de Interne, scrie News.ro.

"Tot ce înseamnă flux de circulaţie acum, intersecţii, semafoare, indicatoare, toate acestea sunt atributul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, nu al Ministerului de Interne. Noi intervenim cu Poliţia Rutieră doar pentru a dirija circulaţia. Pe lângă toate primăriile din România există o instituţie numită Comisia de sistematizare rutieră, o comisie cu care eu, la Caransebeş, am lucrat 12 ani. Acolo se pot decide lucruri importante pentru Unitatea Teritorial Administrativă pe care o conduci ca primar general şi ca şi Consiliu General”, a afirmat Vela.

El a spus că pentru evitarea aglomeraţiilor în trafic propune realizarea de sensuri unice.

"Punctul meu de vedere, dacă vreţi vă spun şi îl voi spune şi consilierilor locali şi doamnei primar general, este realizarea unor fluxuri de circulaţie pe străzi sau bulevarde care să cuprindă doar un singur sens de mers, nu două, pentru a nu se crea acele conflicte în intersecţii care se aglomerează şi care pe străzi scurte, la rândul lor, creează în lanţ alte aglomerări în circulaţia rutieră, în special dimineaţa când vine lumea spre serviciu sau spre şcoli şi după-amiaza”, a explicat ministrul.

El a mai spus că se poate face un studiu în acest sens, cu zonele aglomerate, la care poate participa şi Inspectoratul General de Aviaţie.

"Pentru a elimina aceste puncte de conflict rutier, cred că avem atâta înţelepciune să ne uităm pe o hartă, să facem o analiză cu drone, cu ce doriţi, Inspectoratul General de Aviaţie al ministerului este la dispoziţie pentru a face un studiu, o cercetare din aer, cu zonele aglomerate şi atunci punctul meu de vedere propus către această comisie, către consilierii generali, către doamna primar este ca în comisia domniilor lor şi mandatul către Poliţia Rutieră care este şi ea membră în acea comisie, dar minoritară”, a explicat Vela.

El consideră că în zonele unde sunt străzi paralele pot fi realizate sensuri unice.

"O părere strict tehnică va fi acesta: să găsim variantă de sens unic pentru a grăbi circulaţia din oraş pentru că avem străzi paralele destul de aproape în care pe o parte te duci, pe una te întorci, nu trebuie pe o distanţă de 100 de metri, 200 de metri să fie aceleaşi străzi cu dublu sens. Dacă vom observa şi parcările sau mă rog prima bandă ocupată de maşini, nu e greu să ne dăm seama că în Bucureşti traficul este infernal din cauza unora care nu gândesc”, a mai spus Vela.

Întrebat la cine se referă, ministrul a răspuns: "De la miniştri până la primar general, îi aveţi dumneavoastră acolo pe Google, puteţi să îi căutaţi”.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
Anca Neacșu s-a demachiat în direct

Anca Neacșu: "Îmi dau tot machiajul jos, mai puțin genele."


19:41
Sore, vacanță la munte și o surpriză în direct

Sore: Am fost la munte să o învăț pe fiica mea, Erin, tehnicile snowboard-ului.


12:20
Chef Hadad, cu povești și bunătăți

Chef Hadad, planuri noi pentru acest an: "Mai deschid încă o locație în București, pe 28 aprilie."


15:53
Cum ne recuperăm feminitatea?

"Pentru noi transformarea începe când ne punem pe primul plan"


12:32
Bianca Bodi îmbracă rochia de mireasă

Bianca: "Am de gând să fac din nunta mea o prezentare și să mă schimb în 15 rochii de mireasă, locația am găsit-o."


09:13
Mobilizare pentru viața lui Robert

Adelina Pestrițu: "Este cutremurător să știi că viața copilului tău atârnă de un fir de ață"


14:28
Artroza, cea mai frecventă boală traumatică

Dr. Andrei Ioan Bogdan: "Cel mai des afectate de artroză sunt șoldurile și genunchii."


09:43
Marțea neagră cu Iulia Albu

Iulia Albu a analizat ținutele vedetelor de pe conturile acestora de Instagram.


22:01
Oana Lis declară război kilogramelor în plus! Ce decizie a luat aceasta

Oana Lis: "Am slăbit cu șuncă și cu jumări."


12:27
Vorbește Lumea - 22 Ianuarie Promo

00:35