Vaccinul anti-COVID a ajuns în mai multe spitale din țară. Reacțiile medicilor după ce au primit serul
Mii de cadre medicale din toată țara vor fi imunizate în următoarele zile, în spitalele COVID din toată țara. În București, pe lângă ”Matei Balș”, și la Spitalul „Victor Babeș” a început vaccinarea.
Cei imunizați deja au primit dozele cu speranța că în câteva luni vor putea scăpa de teamă că îi pot infecta pe cei apropiați.
Maşinile cu vaccinuri au plecat spre spitale COVID din opt judeţe.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
La Timişoara, 415 cadre medicale de la Spitalul Victor Babeş au aşteptat această zi.
Cristian Oancea, manager Spitalul „Victor Babeș” Timişoara: "Am avut nişte emoţii, eu chiar sunt un astmatic plurialergic, dar cu toatea astea vaccinul a trecut cu bine şi nu sunt reacţii adverse."
Spre Iaşi au plecat 260 de seruri, iar primele cadre medicale imunizate au fost la Spitalul de Boli Infecţioase.
Florin Roșu, manager Spitalul de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" Iași: "Nu mă pot simţi decât norocos. Astăzi vom vaccina în jur de 50 de cadre medicale."
375 de doze de vaccin au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj. Directoarea medicală s-a gândit în momentul imunizării la o femeie care a fost intubată după ce a născut gemeni.
Violeta Briciu, director medical: "Aici alături de mine suntem primii 5 vaccinaţi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj. Suntem cu toţii foarte bine."
Şi la Craiova s-au vaccinat primii medici. 90 de doze au fost repartizate în prima fază judeţului Dolj.
Georgescu Adriana, medic: "M-am gândit la Pasteur, care acum 200 ani a făcut un vaccin,cum l-a făcut şi în condițiile care erau şi a salvat mii de vieţi omeneşti."
La Constanța, primul medic vaccinat este epidemiologul Sorin Rugină, care şi-a amintit de un alt moment memorabil: vaccinarea împotriva variolei din 1972.
Sorin Rugina, epidemiolog la Spitalul de boli infecţioase Constanța: "Am avut şansa ca student în anul 2 să mă vaccinez. Iată că după aproape 50 de ani vine un alt moment istoric, cu o altă tehnologie în care trebuie să avem încredere."
În Baia Mare 100 de cadre medicale au fost deja imunizate, iar primii vaccinaţi au fost stabiliţi prin tragere la sorţi.
Kristina Cucu, medic: "Pentru noi toţi, aceste luni care sunt foarte multe, fiecare zi a fost cu stres, cu griji pentru pacienţii şi colegii noştri."
A trecut un an de la izbucnirea pandemiei în lume şi Europa a numărat până acum 16 milioane de infectări şi 400 de mii de vieţi pierdute. Iată, blocul comunitar anunţă că a venit acum acel moment emoţionant, când există un motiv solid să sperăm că totul va fi bine, odată cu începerea vaccinării în toată Uniunea.
Cu cele 2.000 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore şi cu alte 122 de decese, România a ajuns la 615.000 de infectări şi 15.200 de decese.