Ursul și-a făcut din nou apariția la Predeal. Un schior din telescaun a început să strige pentru a-i alerta pe toți

Dată publicare: 16-03-2021 18:37
Dată actualizare: 16-03-2021 19:18


Ursul și-a făcut din nou apariția la Predeal și a fost filmat la câţiva metri de un turist aflat pe pârtie cu copilul lui. Cel care a înregistrat secvențele se afla în telescaun și alertat autoritățile.

Ursul este același care, în urmă cu o săptămână, a alergat pe pârtie alături de un schior. Autoritățile intenționează să îl mute, dar specialiștii spun că nu așa se rezolvă problema. Urşii se apropie de oameni în primul rând pentru că li se oferă mâncare.

Imaginile au fost surprinse de un schior pe pârtia "Sub Teleferic" din Predeal. În momentul în care a văzut ursul, el a început să strige în încercarea de a-l goni. Animalul venea în viteză către doi schiori aflaţi pe pârtie: un adult şi un copil. Cei doi nu mai ştiau încotro să o ia, ca să scape de pericol. Cel care a surprins imaginile a sunat la 112.

Animalul se opreşte şi pare uşor descumpănit. Priveşte în jur, dar nu se îndepărtează. Apoi, în ciuda gălăgiei, se îndreaptă către telescaun, de unde veneau strigătele.

După ce traversează pârtia, ursul intră liniştit în pădure, fără să se uite la cel care încerca să-l sperie. Specialiştii spun că aşa trebuie procedat de fiecare dată.

Ursul filmat acum este acelaşi care în urmă cu o săptămână a gonit pe pârtie în urma unui schior, care astfel a reuşit să îl atragă şi să îl îndepărteze de oameni care se aflau în zonă. Gestionarul fondului de vânătoare a cerut la Ministerul Mediului mutarea animalului.

La Predeal, de la începutul anului jandarmii au primit 23 de apeluri care semnalau prezența urşilor în zonele populate ale staţiunii.

Reprezentanţii Fondului Cinegetic spun că în jurul staţiunii Predeal sunt 5 urşi care obişnuiesc să apară în zonele populate. Animalele sunt atrase în primul rând de resturile de mâncare de la tomberoanele de gunoi.


VIDEO PROTVPLUS.RO