Ninsori abundente și ploi în mai multe regiuni. Există riscul producerii inundațiilor

×
Codul embed a fost copiat

Deși am trecut de mijlocul lunii martie, iarna nu dă semne că s-ar sfârși, dimpotrivă, revine cu două coduri de vreme rea. În centrul țării ninge abundent încă de luni noapte. Iar episodul de frig și viscol nu va trece prea repede.

La mare înălțime, rafalele de vânt depășesc 100 de kilometri pe oră. În alte regiuni ale țării plouă, iar hidrologii spun că există riscul să se producă și inundații.

În Braşov, ziua a început cu o ninsoare deasă. Străzile s-au umplut de zăpadă.

La Predeal, un şofer a derapat pe şoseaua alunecoasă şi a căzut 8 metri într-o râpă, apoi s-a oprit într-o casă. Omul a scăpat teafăr.

Şi pe drumurile naţionale din Caraș Severin şi Hunedoara s-a circulat ca în plină iarna.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Drumarii au intervenit pe bulevardele mari şi pe şoselele importante, dar în comune se circulă greu.

La Șirnea, în comuna Fundata, totul este acoperit de un strat gros de zăpada. Accesul se face destul de greu, casele răsfirate abia se observă pentru că este ceață. Nici oamenii nu au ieșit din locuințe, străzile sunt aproape pustii, iar animalele la adăpost. Ninsoarea va continua ore bune.

La 70 de ani, Dorel Cojanu trăieşte singur, în vârf de deal, şi se gospodărește cum poate.

"Aveți lemne de foc, mâncare?
Mâncare nu prea și lemne de foc ce mi-au mai adus.”

Meterologii spun că vremea rea va mai dura câteva zile.

Mihaela Cerednicenco, meteorolog Staţia Meteo Ghimbav: „Următoarele zile vor fi deosebit de reci, cu minime cuprinse între 0 şi minus 3 grade, cu maxime de până la 4 grade şi strat consistent de zăpadă.”

În munţii Făgăraş, la peste 2.000 de metri altitudine, zăpada proaspăt căzută sporeşte pericolul de avalanşă. La Bâlea Lac, nămeții depăşesc doi metri, iar stratul superior este foarte instabil.

Din cauza topirii zăpezilor, a ninsorii şi a ploilor căzute în ultimele ore, râurile au început să se umfle. La această oră este în vigoare un cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol puternic până miercuri seară la ora 23. Este vizată zona montană din 12 judeţe, de-a lungul Carpaţilor Meridionali.

În restul ţării, inclusiv în Bucureşti, avem cod galben de ploi, lapoviţă şi vânt, până joi dimineaţa. Ferite sunt doar judeţele din vest.

În aceste condiţii, şi hidrologii avertizează asupra riscului de inundaţii. Cea mai gravă situaţie este în judeţul Caraș Severin, unde pot apărea depăşiri ale cotelor de inundaţie - aici avem cod portocaliu.

Abia vineri o să iasă puţin soarele, dar vremea se va menţine rece în aproape toată ţara.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Luna martie a adus în București zăpadă ca la munte. ”Nu mai am încredere până nu văd firul ierbii”
Luna martie a adus în București zăpadă ca la munte. ”Nu mai am încredere până nu văd firul ierbii”

Și Bucureștiul a trecut rapid de la primăvară la iarnă. Ninge de marți noapte, însă zăpada se topește și lasă în urmă numeroase bălți pe trotuare și în gropile din asfalt.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.