Urs, filmat cum distruge o ușă închisă cu lacăt. Paznicii s-au înarmat cu clopoțel și fluier
Urşii dau din nou năvală în staţiunile de la munte, în căutare de hrană. Unul dintre ei a fost filmat ziua, în curtea unui hotel din Predeal.
Deşi tomberoanele de gunoi erau închise într-un adăpost metalic, animalul a smuls uşa. La un alt hotel din zonă, proprietarii au înconjurat containerele de gunoi cu un gard electric.
Imaginile au fost filmate de un angajat al hotelului. Martori au fost şi turiştii care erau pe terasa restaurantului cu vedere direct spre pădure. Toţi au privit cum animalul trage cu forţa de uşa containerului, până o deschide, deşi este închisă cu lacăt.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Șeful restaurantului: "Vine pe acolo, trage de uşă, caută resturi, dar noi n-avem, uitaţi."
În încercarea de a ţine urşii la distanţă, administratorii au angajat un paznic de noapte, care patrulează şi face gălăgie cu un clopoţel şi un fluier.
Gabriela Boceanu, directorul hotelului: "Are un fluier, are şi un clopot şi ursul fuge, cât o să mai fugă, până se obişnuieşte."
Alţi urşi au ajuns la o terasă, chiar printre mese. Turiştii s-au retras, dar au rămas totuşi aproape, pentru a filma.
Localnicii spun că urşii s-au învăţat să caute de mâncare la tomberoane. Aşa face şi o ursoaică, însoţită de cei 4 pui. Ea caută în coşurile de gunoi de pe stradă. Un câine vine şi o alungă în pădure.
Pentru a-i ţine departe de containere, administratorii unui hotel din Predeal au montat garduri electrice.
Roxana Tănase, asistentul managerului hotelului: ”Este un fir de curent electric care nu afectează oamenii, adică dacă îl ating, foarte puţin se resimte. Dar ursul se sperie dacă atinge, din cauză că are un şoc. Nu mai vine pentru că îi este frică şi am scăpat de această problemă."
Dan Olteanu, directorul Regiei Pădurilor Kronstadt: "Noi preconizăm că va fi din ce mai rău, pentru că sunt din ce în ce mai mulţi urşi."
În zona staţiunii Predeal trăiesc acum aproape 100 de urşi, spune administratorul fondului de vânătoare, în condiţiile în care populaţia optimă ar fi de 20 de exemplare.