Unii spun "crima", altii "eutanasiere". Controversa la Botosani
Politia Animalelor intervine in cazul celor 230 de caini omorati la adapostul din Botosani si cere ca veterinarul care a recomandat eutanasierea sa ramana fara drept de practica.
Mai mult, se cere si anchetarea penala, impreuna cu alte 15 persoane, pentru ca ar fi ucis patrupedele, desi le-ar fi putut trata de jigodie. Nici procedura n-ar fi fost respectata. Directia Sanitar-Veterinara este, insa, categorica: "totul a fost corect".
Ancheta a continuat la adapostul din Botosani dupa ce, miercuri dimineata, o asociatie de protectie a animalelor a facut descoperirea - cadavrele a sute de caini omorati inca in conditii neclare, bagate in saci si lasate in curte.
IMAGINI SOCANTE. Sute de caini ucisi la Botosani si pusi in saci de plastic
Reprezentantii Politiei Animalelor cred ca medicul veterinar care a supravegheat intreaga operatiune nu avea timpul fizic necesar sa eutanasieze 230 de animale respectand toate procedurile.
"Nu s-a putut face eutanasierea in doua ore mai ales ca ea se face numai de catre medic, ori aici era un singur medic veterinar. Tocmai asta anchetam. Cat poate dura injectarea unui caine cu injectie letala? In jur de 10 minute..." - a declarat Alexandra Floares, inspector la Politia Animalelor.
Reprezentantii Politiei Animalelor mai sustin ca, pentru a omori repede toate animalele, medicul si ajutoarele sale ar fi otravit o parte din ele. O crima, sustin ei, si adauga faptul ca jigodia este tratabila. Cei de la Politia Animalelor cred ca adevarul motiv al actiunii este lipsa de fonduri a primariei din Botosani, adica n-ar mai fi avut cum sa intretina patrupedele. De cealalta parte, medicul veterinar se apara si spune ca poate prezenta dovezi.
Il sustin si cei de la Directia Sanitar Veterinara, care spun ca locul ar fi devenit un focar de infectie. Primele rezultate ale analizelor vor fi facute publice joi.