Unde nu merge cu vorba buna, merge cu insistenta. Solutia gasita de un grup de soferi pentru ca autoritatile sa astupe gropi
Satui sa astepte ca responsabilii sa asfalteze strazi si sa plombeze gropi, soferii din Romania au inceput sa se asocieze in comunitati, pe retelele sociale.
Rezultatul? Asalteaza politia, primariile sau Compania de Drumuri cu plangeri in care solicita rezolvarea problemelor punctuale de infrastructura.
Asa au reusit de pilda, sa obtina repararea centurii de sud a Capitalei. Soseaua Pantelimon, Bucuresti. Mii de soferi isi vor distruge masinile trecand prin aceste gropi. Vor trece saptamani intregi pana cand cineva le va plomba. Politia, teoretic, ar putea amenda administratorul drumului.
Alegeri 2024
09:09
Marcel Ciolacu: „Am votat pentru o Românie cu o voce puternice în lume, a cărui președinte să muncească pentru țară”
09:05
LIVE TEXT | Alegeri prezidențiale 2024 - prezența la vot în timp real. Ce grupe de vârstă au votat la primele ore
08:56
Alegeri prezidențiale. Candidați sancționați pentru propagandă electorală. Câte amenzi a dat MAI
08:30
Ludovic Orban: Există o dezinformare în ceea ce priveşte retragerea mea din cursa pentru prezidenţiale
Sofer: "Este normal la noi, m-am obisnuit cu ele."
Sofer: "Nu am facut plangere la politie sau autoritati, te lupti cu morile de vant."
Gresit, spun altii ca ei. Cu mai multa insistenta, autoritatile pot fi miscate. Cei care cred asta au pus bazele unei comunitati pe Facebook - Romania Fara Gropi. Acolo aduna plangeri, filmeaza gropi, apoi instiinteaza politia.
"Am determinat sa asfalteze si pe centura Bucuresti si sa aplice marcajul, pentru ca am folosit codul rutier si in favoarea soferilor", spune fondatorul grupului.
Este adevarat, a fost o munca de aproape doua saptamani.
Alex Vilvoi, cofondator Romania fara gropi: "Am facut in fiecare zi formularul, 10 formulare, am filmat in fiecare zi. Era o problema mare. Si au venit, au asfaltat."
E abia inceputul. Soferii din Bucuresti au invatat o regula simpla: odata ce se topeste prima zapada, ca niste ghiocei apar si primele gropi. Aceasta este deocamdata mica, dar in curand va creste si toti cei care vor trece pe aici isi vor strica masinile.
Alexandru Stefan, sofer: "CNADNR are niste fonduri babane, de unde se pot face toate aceste lucruri pentru care fiecare dintre noi platim."
Soferii au creat si un formular care poate fi completat, iar apoi este trimis politiei prin e-mail. Numai aceasta comunitate are 5 mii de membri si a determinat autoritatile sa repare in cateva luni de la infiintare 150 de kilometri.
Sursa: Pro TV
Etichete: politie, autoritati, drumuri, infrastructura, gropi, sosele,
Dată publicare:
27-01-2016 19:29