Un vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi disponibil în câteva luni. Anunțul cercetătorilor


Ultimul update: Joi 20 Februarie 2020 07:02
Data publicarii: Miercuri 19 Februarie 2020 23:10
Categorie: Stiri externe
Coronavirus

Un vaccin împotriva noului tip de coronavirus ar putea fi disponibil în termen de câteva luni, susține un cercetător de la Universitatea din Oxford.

Vaccinul a fost creat într-un laborator din cadrul universității și urmează să fie trimis către o companie din Italia, care va produce 1.000 de doze pentru a putea începe testele clinice, relatează Daily Mail.

Organizația Mondială a Sănătății avertiza recent că un vaccin împotriva noului tip de coronavirus ar putea fi produs abia peste un an și jumătate.

Echipa de cercetători de la Oxford este cea care a reușit să producă un vaccin pentru un alt tip de coronavirus, cunoscut ca MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu, n.r.), apărut în 2012. Pentru că cei doi viruși sunt înrudiți, oamenilor de știință s-au putut baza pe cercetările anterioare pentru MERS și au reușit să creeze în timp record un antidot pentru COVID-19.

„Noii patogeni precum nCoV-19 necesită dezvoltarea rapidă a unui vaccin. Folosind o tehnologie care a funcționat la crearea unui vaccin împotriva unui alt tip de coronavirus am reușit să reducem timpul necesar pregătirii pentru testele clinice”, a declarat profesorul Sarah Gilbert.

Potrivit cercetătorilor, în momentul în care ajunge în corpul unei persoane care a luat contact cu virusul, crează anticorpi care se „lipesc” de coronavirus și îl impiedică să producă o infecție.

Un nou bilanţ al epidemiei cauzate de noul coronavirus indică 2.000 de morţi în China, după anunţarea miercuri de către autorităţile din provincia Hubei (centru), epicentrul epidemiei, a 132 de noi decese, relatează Agerpres.

În buletinul său prezentat zilnic, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, 1.693 de noi cazuri de contaminare, cea mai scăzută cifră înregistrată într-o săptămână.

Cu această nouă evaluare în provincia Hubei, numărul cazurilor de contaminare în China continentală a ajuns la cel puţin 74.000.

În alte părţi ale lumii, au fost înregistrate aproximativ 900 de cazuri de contaminare şi cinci decese în aproximativ 30 de ţări.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO