În ce stare se află cel de-al doilea român infectat cu coronavirus pe nava „Diamond Princess”

19-02-2020 18:29


Un al doilea român, membru în echipajul pe nava „Diamond Princess”, a fost infectat cu coronavirus.

Ministerul de Externe anunță că este tratat într-un spital japonez, la fel ca primul conațional al cărui diagnostic a fost confirmat în urmă cu o săptămână.

Între timp, mai mulţi români care se află pe această navă de croazieră au cerut să fie aduşi în ţară. Ei vor ajunge acasă cel mai probabil vineri.

Cel de al doilea roman de pe Diamond Princess infectat cu coronavirus a fost tranportat deja la un spital din Tokyo, loc unde, reprezentanţii ambasadei României au luat deja legătura cu el. Pacientul i-a anunţat că se simte bine și nu manifestă simptome.

Şi primul român depistat pozitiv, acum o săptămână, este în stare bună, dar rămâne internat în spitalul din Japonia.

În tot acest timp, trei conaţionali, care joi vor ieşi din perioada de carantină, au cerut să fie aduşi în ţară. E vorba de un lucrător de pe vas şi doi turişti.

Ei vor fi preluaţi de acolo cu avionul trimis de statul italian pentru a-i recupera pe italienii de pe vas. În cursul zilei de vineri, de la Roma, cei trei vor fi preluaţi cu un avion Spartan al Ministerului Apărării şi aduşi în Bucureşti.

De pe aeroportul din Capitală vor fi preluaţi în condiţii speciale de izolare, cu o ambulantă de transport victime multiple şi duşi în centrul de izolare în care se mai află alte două persoane venite din China.

Până acum, în țară, nicio persoană nu a fost diagnosticată cu noul coronavirus.

VIDEO PROTVPLUS.RO