Un tată a încercat să-și incendieze fiul. Casa lor, distrusă complet

Ultima actualizare: 21-07-2020 09:56

Un conflict izbucnit într-o familie din Neamț s-a terminat dezastruos pentru cei implicați.

În urma unei discuții aprinse cu fiul său, un bărbat de 44 de ani a dat foc casei în care locuiau.

În scurt timp, gospodăria a fost distrusă de flăcări, iar pompierii chemați de vecini nu au mai putut face nimic. Individul este cercetat acum de către polițiști pentru distrugere. 

Neînțelegerile au apărut în momentul în care bărbatul de 44 de ani și fiul său de 19 ani au încercat să discute despre drepturile asupra casei. În acel moment tatăl și-a pierdut cumpătul și a dat foc locuinței

Reporter: Ce v-a supărat atât de tare de ați dat foc?

Ionel Aghergheloaie, suspect: Am avut un conflict cu băiatul și m-a enervat pe moment. Am luat ăla și m-am dus înăuntru și m-am dezechilibrat și s-a aprins la aragaz și a luat foc totul.

Reporter: Nu a rămas nimic?

Ionel Aghergheloaie: Nimic nimic.

Reporter: Aveți cu ce vă face altă locuință?

Ionel Aghergheloaie: Mai durează 10-20 de ani până o fac înapoi. 

Reporter: Nu v-ați gândit că dacă dați foc rămâneți fară nimic?

Ionel Aghergheloaie: Atunci, pe moment, în criza aia eram foarte... Nici nu pot să îmi imaginez cum au trecut secundele alea.

Fiul își acuză tatăl că l-a stropit și pe el cu benzină și dacă nu îl salvau vecinii ar fi fost rănit grav.

Marcel Aghergheloaie, fiul suspectului: I-am zis că am și eu dreptul de la mama și atunci el a zis că îmi arată dreptul lui mama. A luat benzină și a dat unde făceam eu mâncare.

Reporter: A dat și pe tine?

Marcel Aghergheloaie: Pe mine oleacă a aruncat și m-a prins oleacă. M-am dat în partea aia cât a dat în altă cameră și am fugit.

Bărbatul cercetat acum de polițiști susține că totul a fost un accident și nu a vrut să dea foc casei. Vecinii care au vrut să stingă incendiul spun însă că au fost împiedicați să facă acest lucru.

Vecin: A venit cu sticla de benzină și a zvârlit pe el, pe ficiorul lui. Nu lăsa vecinii ca să stingă, că are fântână în ogradă și nu lăsa. 

Reporter: Oamenii încercau să îl ajute și el nu voia?

Vecin: Nu voia. A zis că nu, că e casa lui. Apoi a luat iar sticla cu benzina să dea pe feciorul lui.

Locuința a fost în totalitate distrusă de flăcări.

Constantin Luca, ISU Neamț: Incendiul se manifesta generalizat la întregul imobil. Ardeau bunuri materiale aflate în interiorul celor 3 camere. S-a acționat pentru localizare și stingere iar cauza probabilă de producere a incendiului o repreziintă folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Polițiștii au început o anchetă după ce pompierii au stabilit că focul a fost pus intenționat. Bărbatul este cercetat în stare de libertate sub măsura controlului judiciar

Georgiana Moşu, IPJ Neamț: Polițiștii din Ștefan cel Mare au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 44 de ani din Tupilați pe care l-au reținut pentru 24 de ore fiind bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere și violență în familie.

Rămas fără un acoperiș deasupra capului, băiatul s-a mutat la niște vecini, iar tatăl poate ajunge la închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO