Un tânăr din Brăila şi-a atacat medicul cu toporul. "Susţine că a fost jignit de sistem"

Ultima actualizare: 19-12-2019 17:21

Caz şocant la Brăila, unde un bărbat de 32 de ani, cunoscut cu afecţiuni psihice, şi-a atacat cu un topor medicul de familie, chiar în cabinetul în care venise la consultaţii.

A lovit un birou şi a făcut ţăndări o oglindă. Apoi a plecat val vârtej, şi a fost prins de poliţişti după câteva zeci de minute, pe o stradă din apropiere. Anchetatorii au cerut internarea lui la psihiatrie.

Bărbatul de 32 de ani a venit seara în cabinet, la ora la care mama lui îi făcuse o programare la medicul de familie, care îl cunoaşte încă din copilărie.

Doctoriţa şi asistenta nu şi-au dat seama, iniţial, că pacientul are un topor în sacoşă.

Laura Dinulescu, medic de familie: "A dat cu toporul, ne-a jignit, ne-a îngrămădit aicea, a împins biroul ăsta şi amândouă nu am mai putut să ieşim din spatele biroului, n-am fi avut cum să mai plecăm. El susţine că a chemat 112 şi a fost jignit de sistem - dar ce voia să zică nu se putea înţelege din ce spunea."

Lenuța Dragomir, asistentă: "El a împins biroul către doamna doctor, dânsul era aici şi eu nu am mai avut unde să mai ies. Nu ştiu cum trebuie să reacţionăm în momentul ăla."

Laura Dinulescu: "A dat cu toporul şi în oglindă, de-a făcut-o praf."

Cele două femei au avut curajul să sune la 112, abia după plecarea bărbatului. Medicul de familie ştia că el are probleme mintale, dar nu s-a gândit nicio clipă că ar fi capabil de un atac.

Laura Dinulescu, medic de familie: "Afecţiunea pe care o are el nu se manifestă cu violenţă. Probabil că între timp a degenerat, că el nu a mai venit la tratament, nu a mai venit la consultaţie de vreo jumătate de an".

Colegii doctoriţei sunt şocaţi de întâmplare. Birourile lor sunt la parterul unui bloc şi nu pot fi păzite în permanenţă.

Steluța Nedelcu, medic de familie: "Avem buton de panică, dar uite că ieri - noi niciodată nu l-am folosit, că nu am avut nevoie. Şi ieri, o altă colega care era pe tură l-a folosit şi n-a mers. Probabil s-au descărcat bateriile, dacă nu l-am folosit de o sută de ani".

Între timp, pacientul a fost găsit de poliţişti pe o stradă din cartier şi a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Brăila.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO