Românii nu mai au nevoie de acordul vecinilor pentru a înființa o firmă

Ultima actualizare: 19-12-2019 14:58
angajati la birou

Camera Deputaților a aprobat un proiect de lege, inițiat de USR, prin care se elimină acordul vecinilor pentru sediul de firmă, fără activitate comercială.

 

Proiectul iniţiat de deputatul USR Claudiu Năsui şi sprijinit de mai mulţi parlamentari USR, PNL, PSD şi ALDE, a primit miercuri 220 de voturi 'pentru'. S-au înregistrat şi 81 de "abţineri", transmite Agerpres.

Proiectul prevede că pentru sediile sociale fără activitate nu mai este nevoie de semnăturile vecinilor.

De asemenea, a fost eliminată restricţia pentru persoanele fizice şi juridice de a nu fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată.

Năsui a declarat că acest proiect legislativ este "de o importanţă majoră pentru mediul de afaceri din România", deoarece elimină din birocraţie.

"Oricine a încercat să-şi facă o firmă în România ştie ce calvar este să îţi înregistrezi sediul social. De la hârtii a căror utilitate este cel puţin dubioasă, la reguli inutile şi acorduri ale vecinilor", a explicat el, în plenul Camerei Deputaţilor.

Deputatul USR a atras atenţia că în alte ţări, precum Anglia, o firmă se poate deschide în două ore, exclusiv online.

"Măsurile aprobate astăzi nu fac altceva decât să aducă şi în România o normalitate care deja există în alte ţări din Uniunea Europeană", a adăugat Claudiu Năsui.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO