Un tanar de 32 de ani, alpinist utilitar, a murit in timp ce curata gheata de pe o cladire. Daunele pe care le cere familia
O jumatate de milion de euro, atat cere despagubire o familie din Bucuresti unei firme de alpinisti utilitari. Oamenii sustin ca baiatul lor, un tanar de 32 de ani, a cazut in timp ce curata gheata de pe o cladire si a murit pe loc.
Parintii il acuza pe patronul firmei ca l-ar fi pus pe baiat sa munceasca, desi nu era angajat, nu avea atestat de alpinist si nici casca de protectie. "Trebuie sa fie controlate toate firmele din domeniu", spune si un coleg de-al victimei.
Fratele victimei: Nu a avut bocanci, nu a avut casca, nimic. Nu-i trebuia un echipament? Stai agatat de un fir de ata ca sa ce? Sa cazi de acolo si sa mori? Hamul am inteles ca l-a avut pe el. L-a luat politia.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Marius, un tanar de 32 de ani, nu a supravietuit cand a cazut la inceputul acestei luni de la 30 de metri inaltime. Curata gheata de pe o cladire. Insa rudele spun ca nu era calificat sa faca o astfel de munca: cataratul era doar o pasiune, nu avea atestat, dar cu toate astea patronul firmei de alpinisti utilitari l-ar fi luat la mai multe lucrari la inaltime.
Fratele victimei: Nu lucra cu acte in regula, nu avea contrract de colaborare, nu avea nimic
Cazul a intrat in atentia politistilor care verifica daca patronul firmei de alpinisti utilitari a respectat si a luat masurile legale de sanatate si securitate in munca. Cel mai important este raspunsul itm-ului care intocmeste un raport.
Avocat: Solicitam daune de 500.000 de euro si o renta viagera.
Victima si-a platit inconstienta cu viata, dar cel care i-a permis sa urce pe cladire ar putea plati penal. "Asta se intampla frecvent", marturiseste unul dintre colegii lui Marius, care lucreaza in domeniu de peste 12 ani. Spune ca si-a pierdut in ultimii ani alti patru colegi in aceleasi conditii, pentru ca munca la negru nu inseamna doar lipsa unei asigurari de sanatate, ci si faptul ca oamenilor nu li se face un instructaj care le poate salva viata.
Alpinist: Unele il fac, altele nu vedeam nici intrun an de zile sa vina cineva de la itm sa ne faca protectia muncii
si corzile
Omul spune ca firmele accepta lucratori la negru pentru ca vor sa-si mareasca profitul. Angajatorul alpinistului a refuzat sa faca vreo declaratie. Procesul pentru despagubiri ar putea incepe dupa finalizarea anchetei.
Sursa: Pro TV
Etichete: accident, daune, angajator, echipament, alpinist,
Dată publicare:
25-02-2017 17:54