Un tânăr a jefuit un întreg sat, promiţând că aduce lemne. Câţi bani a strâns

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un tânăr de 28 de ani din judeţul Iaşi, a reuşit să înşele mai mulţi consăteni care şi-au pus încrederea în el.

Le promitea că le aduce lemne din pădure, şi le cerea banii în avans. Apoi îi tot amâna. Situaţia durează deja de un an de zile şi oamenii, sătui de promisiuni, s-au dus să facă plângere la poliţie. Autorităţile au deschis dosar penal şi spun că paguba depăşeşte 1.300 de lei.

Sătenii spun că tânărul de 28 de ani provine dintr-o familie sărmană şi adesea îi ajută la diferite munci. Nu bănuiau că este în stare de aşa ceva. După multe luni de amânare, sătenilor le-a fost limpede că nu vor mai vedea lemne în curţile lor, astfel că au mers la poliţie.

"A zis că l-a primit primarul la mine să îi dau bani 3 milioane şi eu i-am dat, am zis că lucrează în continuare. A venit pe 7 martie şi a zis că l-a trimis primarul că are lemne scoase la marginea pădurii. Imediat că am sunat primarul", spune o victimă.

O altă femeie înşelată povesteşte că "a venit la poartă şi a zis să îi dau 250 lei că îmi aduce căruţă cu lemne. Am aşteptat săptămâna asta săptămâna ailaltă şi este un an de zile de când i-am dat banii.”

"A venit în ograda şi a zis să îi dau 3 milioane ca e căruţa încărcată la pădure. Nu a mai venit nici cu lemne nici cu bani. Îs mai mulţi păcăliţi la unu a luat 300, la unu 2 jumate, la unu 2", spune un bărbat din sat.

Până acum poliţiştii au primit 7 reclamaţii de la săteni, majoritatea oameni în vârstă. E posibil ca numărul victimelor să fie mult mai mare.

Cătălina Creţu - IJP Bacău: "Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore fata d eun tânăr în vârstă de 28 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuata."

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul risca până la 3 ani de închisoare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO