O prostituată blochează proiectele unei primării. ”Poate la părinți le-a fost rușine”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Situaţie fără ieşire, într-o localitate din Bistriţa-Năsăud: bugetul unei primării este prejudiciat din cauza amenzilor pentru prostituţie. O singură femeie a reuşit să adune în 12 ani amenzi în valoare de 92.600 de lei.

Pentru că nu şi-a achitat datoriile, suma figurează ca venit la primărie, dar paradoxal instituţia încasează, din cauza aceasta, mai puţini bani la buget. Numai cu amenzile femeii s-ar putea pietrui toate drumurile comunale.

Amenzile pentru prostituţie au început să curgă la primăria din Galaţii Bistriţei încă din 2006. O singura femeie de 38 de ani a primit în total peste 100 de amenzi din toate colţurile ţării, iar sancţiunile însumează 92.600 de lei.

Femeia este plecată din localitatea natală Dipșa de mai bine de 14 ani, însă contravenţiile ajung aici pentru că aşa este notat domiciliul în acte. Primăria a incrcat să o execute silit, însă nu are ce să îi confişte.

Localnică: „Nu a mai venit demult pe acasă, atunci s-a auzit ceva. Am auzit şi noi dar na! Poate la părinţi le-a fost ruşine. Tot a mai venit poliţia de câteva ori şi zicea că a prins-o pe centură".

Problema este că banii se înregistrează în contabilitatea primăriei ca venituri neîncasate, iar la repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetului, primăria primeşte de la Consiliul Judeţean o sumă mai mică decât cea necesară. Anul acesta de pildă, a primit cu 100.000 de lei mai puţin tocmai din cauza amenzilor pentru prostituţie. Prin urmare, proiectele primăriei se tot amână.

Trei sferturi dintr-un drum s-ar putea realiza dacă primăria ar putea încasa cei 92.000 de lei, bani proveniţi din amenzi pentru prostituţie.

Vasile Găurean, primarul comunei Galaţii Bistriţei: „Ea are mai multe amenzi de cât plătim noi din bugetul local pentru iluminatul public pe un an. Are amenzi mai mult decât plătim într-un an de zile la firma care colectează deşeurile.”

Pentru moment, cei de la primărie răsuflă uşuraţi, întrucât femeii i-a expirat cartea de identitate, iar primarul, de supărare că nicio amendă nu e achitată, a refuzat să îi elibereze actele necesare pentru întocmirea unui nou buletin.

Localnică: „Uriaşă, nu ştiu ce să zic, nu îmi vine să cred. Da' eu nu am auzit aici, în sat, de aşa ceva să se întâmple.”

Acum, primăria trebuie să găsească o modalitate pentru a scăpa de aceste venituri fictive din contabilitate. O soluţie ar fi că femeia în cauză să muncească în folosul comunităţii, însă pentru a-şi stinge datoria aceasta ar trebui să vină zi de zi la program şi să trudească mai bine de 2 ani.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO