Un sat din Romania traieste sub teroarea bivolilor unui fermier. "Politia nu s-a dat jos din masina de frica"

Ultima actualizare: 13-02-2016 07:03

Un sat din judetul Cluj este terorizat de cateva luni de patru bivoli fiorosi care ataca atat animalele cat si oamenii. Proprietarul ridica din umeri si spune ca n-are ce sa faca.

Satul Hodisu din judetul Cluj traieste sub teroare de cateva luni. Un fermier spune ca pana acum unul dintre bivoli i-a ucis mai multe oi si capre. Oamenilor le e frica sa iasa din casa pentru ca bivolii sunt lasati liberi pe strazi. Au distrus si gradinile si terenurile agricole. Atat fermierul pagubit cat si oamenii spun ca il vor da in judecata pe proprietarul bivolilor ca sa-si recupereze pagubele. Localnicii au chemat politistii, care insa nu s-au dat jos din masina, de frica. Au facut plangere si la Directia Sanitar Veterinara insa pana acum nu s-a intamplat nimic.

"Uitati, capra mi-a calcat-o, oaia a murit calcata de el, a ramas mielul si aici vine si mananca fan. Cate 2-3 baloti pe noapte!"

Domnul Teofil are o ferma de 300 de oi in satul Hodisu Cluj. Pana acum bivolii lasati liberi prin sat i-au facut pagube consistente."Asta e a 3-a oaie care a omorat-o. E pericol ca nu ma pot apara. Am furca si secure, dar mi-e frica si am fugit in tufisul asta intr-o seara de el. I-am facut reclamatie la politie. A venit si politia aici, dar nu s-au dat jos din masina ca le-a fost frica de taur. "

Si ciobanii din zona se tem de bivoli. "Nu am putut dormi ca mi-a fatat oile si mi-a fost frica sa nu le omoare”, spune unul dintre ei.

Oamenii din sat sustin ca proprietarul nu are grija de bivoli si altii i-au murit de foame. "In primavara anului trecut 8 bivoli i-am scos cu escavatorul dela consiliul local, ca erau morti in grajd, focar de infectie ce mai! Din toamna are un taur care nici nu l-a bagat inauntru."

Si medicul veterinar care a venit in sat sa ingrijeasca animalele ranite de bivoli a fost cat pe ce sa fie atacat. Oamenii le cer autoritatilor sa ii scape de pericol.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO