Un roman a primit Medalia de Argint a Academiei Regale. Doar 12 medalii au fost acordate in istorie

Ultima actualizare: 28-10-2012 03:00
Radu Varia

Radu Varia a fost distins la Edinburgh cu prestigioasa
Medalie de Argint a Academiei Regale a Scotiei. De la crearea Academiei, in 1826, si pana azi numai 12 personalitati au primit aceasta Medalie.

Criticului si istoricului de arta roman Radu Varia i s-a facut onoarea de-a fi invitat sa sustina la Academia Regala din Edinburgh The Sir William Gillies Annual Lecture, cel mai important discurs al anului, incredintat in trecut unor personalitati ca Lord Yehudi Menuhin or Sir Alan Bowness.

Intitulat "Brancusi: o mare experienta spirituala" discursul, pronuntat in amfiteatrul arhiplin al Academiei Regale, a tratat premisele filosofice si determinarile matematice ale operei marelui sculptor si s-a bucurat de un adevart triumf.

Prezentat de Bill Scott, Presedintele Academiei Regale, si de Arthur Watson, Secretarul General al acesteia, drept personalitate europeana de prim rang si ca principala autoritate mondiala in domeniul Brancusi, lui Radu Varia i-a fost conferita la finele discursului, in entuziasmul general, o distinctie rarisima: Medalia de Argint a Academiei Regale, care a onorat de 185 de ani incoace numai 12 personalitati ale culturii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO