Un român a fost condamnat în Spania pentru că și-a jignit soția. Pentru ce cuvânt va face închisoare

Ultima actualizare: 27-07-2020 20:34
Un român a fost condamnat în Spania pentru că și-a jignit soția. Pentru ce cuvânt va face închisoare
Getty

Un român va face 6 luni de închisoare în Spania pentru că și-a jignit și amenințat soția. Bărbatul a fost condamnat după ce i-a spus consoartei sale ”scroafă”.

 

Judecătorii din Iași au admis arestarea preventivă a unui bărbat de 55 de ani pe numele căruia autorităţile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare, scrie Ziarul de Iași

Individul a fost judecat şi condamnat de justiţia spaniolă pentru fapte de violenţă asupra soţiei sale.

Pentru infracţiunea de ameninţări în familie, ieșeanul a fost condamnat în 2017 la 6 luni de închisoare cu suspendare.

El trebuia să nu se mai apropie de victima sa, dar şi să participe la un curs de reintegrare în societate, ce ar fi trebuit să aibă loc la Bilbao.

 

Ce i-a spus soției

 

“La data de 05.06.2017, la primele ore ale zilei, în timp ce se afla în locuinţa familiei, cu scopul de a-i induce o stare de temere soţiei, i-a adresat acesteia ameninţări, respectiv i-a spus: „N-auzi nimic, dormi ca o scroafă, ascultă-mă, îţi tai gâtul, aşteaptă până joi şi-o să vezi ce păţeşti”, este ameninţarea pentru care a fost condamnat românul.

Imediat după sentinţă, bărbatul s-a întors însă în România, încălcând astfel regulile de probațiune.

El i-a spus judecătorului de la Curtea de Apel Iaşi că a plecat din Spania la trei săptămâni după condamnare pentru că nu mai avea unde să stea.

În ciuda susţinerilor acestuia, judecătorii români au confirmat mandatul de arestare emis de omologii lor din Spania, astfel că ieşeanul îşi va executa în perioada următoare cele şase luni de închisoare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO