Un nou record de pacienți infectați cu COVID-19 internați la ATI, în spitalele din România

Ultima actualizare: 17-08-2020 20:03

Bilanțul ultimelor 24 de ore privind cazurilor de coronavirus în România aduce un nou record de persoane internate la ATI, în spitalele din țară.

Potrivit bilanțului de luni, 17 august, la ATI sunt internaţi 497 de pacienţi, ceea ce reprezintă un nou record.

Precedentul record a fost de 485, înregistrat în zilele de 11 și 12 august.

În total, un număr de 7.472 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Încă din 22 iulie Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis o adresă către Societatea Romană de ATI prin care solicită sprijin pentru detaşarea medicilor.

Şefii SRATI au făcut atunci un apel către colegii lor în care sunt specificate şi condiţiile în care aceştia se pot detaşa: adică pe lângă salariu primesc o indemnizaţie cu o valoare de 50% din salariul de încadrare, dar şi diurna zilnică de 2% din salariul de încadrare. Dacă vin din altă localitate beneficiază de transport şi cazare. Cu toate astea, până acum, la Matei Balş nu a venit niciun doctor.

Coronavirus România. Bilanțul zilei de luni, 17 august

 

33 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, informează, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

Până luni, pe teritoriul României au fost confirmate 71.194 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO