Un medic din Iaşi reclamă lipsa măştilor: ”Și autostrăzile se fac cu promisiuni”

Ultima actualizare: 18-03-2020 22:08
Spital
Pro TV

Medicul Mihnea Hurmuzache de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi susţine că unitatea medicală nu are materiale sanitare suficiente, în principal măşti.

 

Mihnea Hurmuzache a declarat, miercuri, că spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi primeşte pacienţi cu coronavirus din toată Moldova, însă unitatea nu dispune de materialele sanitare necesare.

“Aş vrea să fim realişti, cu picioarele pe pământ, şi să ne dăm seama că fără materiale, respectiv aceste măşti, este foarte dificil să lucrezi. Este riscant. Haideţi să spunem lucrurilor pe nume: nu sunt măşti! Avem promisiuni, tot ni se spune că mâine se rezolvă, dar ştim că şi autostrăzile din România se fac cu promisiuni”, a declarat Mihnea Hurmuzache, conform news.ro.

El a spus că trebuie regândit inclusiv circuitul pacienţilor în spital, după ce un bolnav venit cu o problemă medicală a fost confirmat ulterior pozitiv.

“Sunt şase angajaţi din spital care se află în autoizolare, printre care şi singurul medic radiolog al unităţii. Dacă noi ne îmbolnăvim, ce va fi peste două săptămâni?“, a declarat medicul Mihnea Hurmuzache.

Potrivit conducerii DSP Iaşi, 19 persoane din judeţul Iaşi sunt infectate cu coronavirus, acestea fiind internate la spitalul de Boli Infecţioase. Totodată, 12 pacienţi din alte judeţe sunt internaţi la aceeaşi unitate medicală.

Un număr de 854 persoane din judeţul Iaşi sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică, fiind monitorizate zilnic de către epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!