Un lider european cere ca Alianţa USR PLUS să poată participa la europarlamentare


Ultimul update: Vineri 08 Martie 2019 17:29
Data publicarii: Vineri 08 Martie 2019 17:19
Categorie: Stiri actuale
Dan Barna, Dacian Ciolos, USR PLUS

Preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni se implică în scandalul respingerii înscrierii Alianței 2020 USR PLUS la alegerile europene.

 

Preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni (ALDE), Hans van Baalen, a postat vineri pe Twitter un mesaj privind decizia BEC de respingere a cererii de înscriere a Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare.

"România nu ar trebui să facă imposibil  din motive birocratice pentru partidele politice să formeze liste comune, cum s-a întâmplat cu USR-Plus. USR-Plus trebuie să poată participa la alegerile europarlamentare!", a scris politicianul olandez.

 

Biroul Electoral Central (BEC) a decis joi să respingă cererea de înscriere a Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare, motivul invocat fiind că cererea de admitere a protocolului a fost formulată de Dan Barna şi Dacian Cioloş, care nu au calitatea de reprezentanţi ai USR şi, respectiv, PLUS.

BEC a analizat cererea de admitere a protocolului de constituire a alianţei electorale dintre Partidul Uniunea Salvaţi România (USR) şi Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) cu denumirea “Alianţa 2020 USR PLUS”, formulată de USR reprezentat de Dan Barna şi de PLUS reprezentat de Dacian Cioloş, înregistrată pe 3 martie şi a constatat că, potrivit menţiunilor înscrise în poziţia nr. 125 din Registrul partidelor politice, preşedinte al USR este Nicuşor Dan, acesta fiind cel în drept să reprezinte USR, iar cererea de admitere a protocolului de constituire a alianţei electorale a fost formulată de Dan Barna, care nu are calitatea de reprezentant al USR, se precizează pe site-ul BEC.

În cazul PLUS, BEC susţine că, potrivit menţiunilor înscrise la poziţia 181 din Registrul partidelor politice, preşedinte este Raluca Daneş, aceasta fiind cea în drept să reprezinte partidul, iar cererea de admitere a protocolului de constituire a alianţei electorale a fost formulată de Dacian Cioloş, care nu are calitatea de reprezentant al PLUS.

BEC a decis respingerea protocolului de constituire a alianţei electorale precizând că există drept de contestaţie de către semnatarii protocolului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 24 de ore de la data afişării. Cele două formaţiuni au anunţat că vor contesta decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO