PSD compară USR și PLUS cu Stan și Bran după ce BEC a respins Alianța 2020 pentru alegeri


Ultimul update: Joi 07 Martie 2019 15:55
Data publicarii: Joi 07 Martie 2019 15:47
Categorie: Stiri Politice
USR, PLUS, PSD

PSD a reacționat ironic pe Facebook la vestea că Biroul Electoral Central a respins cererea de înscriere în alegerile europarlamentare a Alianţei 2020 USR-PLUS.

 

Într-un mesaj postat alături de o fotografie cu celebrele personaje de comedie Stan și Bran, social-democrații afirmă că, dacă cei de la USR și PLUS consideră că au fost nedreptățiți, ”trebuie să aibă încredere în justiție”.

”PSD solicită USR și PLUS să înceteze să mai dea vina pe alții pentru propria lor incompetență.

Motivul respingerii înscrierii alianței este unul strict juridic, respectiv faptul că nu a fost respectată procedura legală pentru înregistrarea celor două partide în Registrul partidelor politice. Această realitate juridică a fost constatată de o largă majoritate din cadrul Biroului Electoral Central, inclusiv de către cei 5 judecători care fac parte din acest for decizional.

Dacă cei de la USR și PLUS consideră că au fost nedreptățiți, trebuie să aibă încredere în justiție și să urmeze căile legale de atac pentru a-și apăra punctul de vedere.

Până atunci rămâne o întrebare pe care trebuie să și-o pună cetățenii acestei țări: Cum ar fi guvernată România de către cei de la USR și PLUS dacă nu sunt în stare nici măcar să-și înregistreze propriile partide, așa cum prevede legea?” 

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a anunţat că va ataca la ÎCCJ decizia Biroului Electoral Central de joi prin care a fost respinsă cererea de înscriere în competiţia electorală a Alianţei 2020 USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare, pe care a calificat-o ca fiind "una abuzivă şi nedemocratică".

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO