Deputat PSD, amenințat într-o secție de Poliție din Capitală. Reacția autorităților

petre manole
Facebook.com

Deputatul social democrat Petre Florian Manole a scris, pe pagina sa de Facebook, că a fost amenințat de trei indivizi în secția de poliție nr. 1 din Capitală, unde intervenise în cazul unui apropiat agresat în trafic.

 

Politicianul a confirmat pentru Știrile ProTV că se afla în secția de Poliție "pentru un apropiat lovit și agresat", iar la rândul său a "beneficiat" de același tratament. 

În urma incidentului relatat pe rețelele sociale, parlamentarul PSD a menționat că dacă ar fi făcut plângere, nu ar fi avut dovezi, deoarece "supravegherea în interiorul secției e doar video, nu și audio."

Relatarea completă:

Citește și
Mihai Fifor
Liderii PSD au sărit în apărarea Vioricăi Dăncilă, după ce Orban a numit-o ”tăntică incultă”
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

"Sunt chiar acum la Sectia de Politie nr 1. Ascult cum sunt amenintat de 3 indivizi: te omor, cutite, iesi afara sa vezi tu, etc.
Am venit aici pentru ca o ruda, lovita si amenintata, m-a sunat - e dreptul sau legal sa faca asta. Mi-a spus ca 3 barbati il ameninta in sectia de politie si ii e frica pentru ca politistii asista pasivi. Am pus totul pe seama panicii: poate e speriat, poate exagereaza.

In zona de relatii cu publicul, in fata politistului de serviciu sunt amenintat la randul meu.

Daca depun o plangere, nu pot aduce probe audio-video pentru ca - mi se spune - supravegherea in interiorul sectiei e doar video nu si audio.

Dar cazul meu e simplu. Nu mi-e frica.

Ce fac insa altii, mai vulnerabili, in alte cazuri? Le influenteaza amenintarile declaratiile pe care le fac? Sigur ca da. E normal sa te temi pentru siguranta ta IN sectia de politie? Sigur ca nu.

O sa adresez o intrebare Ministrului de Interne: cate sectii au supraveghere audio-video? Cate nu au? Cum putem sa remediem situatia?
Este imperativ sa rezolvam aceasta problema. Daca ea exista la Sectia nr 1, in centrul Bucurestiului, sigur exista si in alte parti.

Increderea cetateanului in institutii este o lozinca ridicola daca ajungi sa fii amenintat in sectia de politie."

În urma incidentului, poliția a remis Știrilor Pro TV un comunicat în care relatează incidentul din secția de Poliție nr. 1.

"La data de 22.12.2018, Secția 1 Poliție a fost sesizată prin apel  112 de către un bărbat, șofer la o companie  de taxi , cu privire la faptul că fost agresat fizic de către un client pe care l-a transportat la o adresă de pe raza sectorului 1.

La fata locului, agenții de siguranță publică au identificat persoana indicată de reclamant, un bărbat aflat vădit  sub influența băuturilor alcoolice. Din primele verificări a rezultat faptul că, taximetristul  l-a transportat pe acesta și pe un prieten al său la o adresă aflată în zona de competență a Secției 1 Poliție, iar la aproximativ o jumătate de ora, după ce preluase și alți clienți, a fost direcționat înapoi la adresa de către dispeceratul firmei de taxi, întrucât se reclama pierderea unui telefon mobil.

Taximetristul a verificat împreuna cu clientul  interiorul mașinii, dar telefonul nu a fost gasit, după care, clientul, l-ar fi lovit cu palma pe angajatul companiei de taxi. Bărbații au fost conduși la subunitate de poliție , unde s-a prezentat și un alt bărbat, care și-a declinat o calitate oficială, s-a recomandat prieten al persoanei vătămate și care a insistat sa fie de fata la audierea persoanelor implicate.

Având în vedere că acesta nu era apărător ales al vreuneia dintre persoane și nici reprezentant legal, nu i s-a permis accesul. Ulterior, persoana a afirmat ca ar fi fost amenințată in holul secției de către bărbatul reclamat de către prietenul său, dar a refuzat sa depună plângere in acest sens.

Angajatul companiei de taxi a formulat plângere pentru lovire sau alte violente", se arată în comunicat.

Utilizatorii de Internet au reacționat imediat la postarea publicată de politician. Postarea sa a strâns peste 350 de comentarii și peste 166 de redistribuiri. Inclusiv Marian Godină i-a scris deputatului: "Amnistie și grațiere".

"Domnule Deputat, mi-e așa o milă de dumneavoastră și ruda dumneavoastră. Vă dați deama cum ar fi fost ca nici înregistrările video să nu fi existat?

Apropo, care a fost atitudinea dvs. față de cazul de la Alba Iulia? Ce părere aveți de faptul că un protestatar este amendat cu 2000 de lei pentru că a participat la un protest spontan doar pentru că este „celebru”? Și, parcă susțineați că jandarmeria a acționat legitim pe 10 august, nu-i așa?

Vedeți ce gust de acid are abuzul? Ceea ce simțiți dvs, noi simțim zi de zi, cu fiecare măsură luată de partidul din care faceți parte!", a scris un internaut, la postare. 

"Secția 1? Cred că acesta este modul lor de operare.
Pe de altă parte, nu vă plâng de milă. Ați votat masacrarea codurilor penale și eliberarea infractorilor.

Este doar o chestiune de timp până ce PSD va fi desființat, ca grup infracțional organizat", a mai scris un alt comentator.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Proteste în Cluj și Sibiu față de Guvernul PSD-ALDE: ”Hoho hoții”
Proteste în Cluj și Sibiu față de Guvernul PSD-ALDE: ”Hoho hoții”

Numărul participanţilor la protestul desfăşurat sâmbătă seară la Sibiu a depăşit o mie, oamenii cerând demisia Guvernului şi stoparea acţiunilor care afectează sistemul judiciar.

Liderii PSD au sărit în apărarea Vioricăi Dăncilă, după ce Orban a numit-o ”tăntică incultă”
Liderii PSD au sărit în apărarea Vioricăi Dăncilă, după ce Orban a numit-o ”tăntică incultă”

Lideri ai PSD şi europarlamentari au reacţionat dur sâmbătă, după ce Ludovic Orban a numit-o pe Viorica Dăncilă "tăntică incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă şi mai obraznică"în contextul criticilor faţă de OUG privind măsurile fiscale.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.